Francúzsky buldoček

RASY PSOV – PSŮ – Francúzsky buldoček (Bouledogue Français, Francouzský buldoček) Na prvý pohľad tento pes s mrzutým výrazom je zábavný, priateľský a prívetivý. Francúzsky buldoček, obzvlášť ako šteniatko je veľmi hravý.

Francúzsky buldoček
Zdroj foto:
41532
Reklama

Francúzsky buldoček

(Bouledogue Français, Francouzský buldoček)

 

Údaje FCI (stiahni)

Štandard č. 101

Skupina 9. Spoločenské a sprievodné psy

Sekcia 11. Malé molosoidné plemená

Náročnosť na výchovu:

pre jeho tvrdohlavosť môže byť náročný

Náročnosť na pohyb:

nenáročný

Vzťah k deťom:

dobrý

Vzťah k zvieratám:

veľmi dobrý

Využitie psa:

spoločník

Umiestnenie psa:

interiér

Váha, výška:

pes – 35 cm, 14 kg ; fenka – 32 cm, 13 kg

Vek dožitia:

viac ako 10 rokov


 

Existuje viacero teórií o vzniku tohto na prvý pohľad rozkošného plemena. Jednou z nich je, že francúzsky buldoček vznikol v Anglicku, ako malá spoločenská verzia buldoga. Hovorí sa, že toto plemeno bolo veľmi obľúbené medzi čipkármi v Nottinghame. A počas vlny migrácie si svojho malého buldočka čipkári zobrali so sebou do Francúzska, odkiaľ vzniklo aj jeho pomenovanie a kde sa stal mimoriadne obľúbený.

 

Na prvý pohľad tento pes s mrzutým výrazom je zábavný, priateľský a prívetivý.

 

Francúzsky buldoček, obzvlášť ako šteniatko je veľmi hravý. Na druhej strane je to pán gauča, no komediant v ňom sa ani v dospelosti nezaprie.

Francúzsky buldoček je pomerne tvrdohlavý a manipulatívny pes a môže byť náročné ho trénovať. Pri výchove je dôležitá dôslednosť. Patrí medzi psy citlivé a jeho pamäť mu veľmi dobre slúži. Rýchlo sa učí a pri výcviku je jeho najväčšou motiváciou jedlo, pochvala a veľa spoločne stráveného času! No s tými maškrtami to netreba preháňať, pretože buldoček má sklony k nadváhe.  

Toto plemeno nezvykne veľa štekať, ale môže v sebe prejaviť skryté teritoriálne schopnosti. Buldoček je veľmi spoločenský a miluje byť stredobodom pozornosti! Najradšej je so svojou rodinou. Bude stále ležať pri tvojich nohách a nepohne sa od teba ani na krok – práve takto ti bude po celý život prejavovať svoju bezhraničnú náklonnosť.heart

Pre svoj život nepotrebuje veľa priestoru. Je to pes do bytu alebo malého domčeka. Pre buldočka je dôležitá spoločnosť.

Charakteristickými znakmi francúzskeho buldočka je fuňenie, hlasné chrápanie a plynatosťblush, na čo si veľa ľudí nevie zvyknúť.

Pre jeho krátky ňufáčik môže mať buldoček rôzne problémy, preto na neho treba dávať pozor a vyhýbať sa aktivitám v horúcom počasí. Je dôležité aby sa jeho záhyby kože na tváre pravidelne čistili, aby sa predišlo rôznym infekciám. 

Zdroj foto: pixabay

 

 

 

Bruno ti odporúča:

Zoznam kynologických podujatí

Výber psa

Výchova a výcvik

Zdravie a starostlivosť

Čo psovi do misky

 

Máš aj ty doma psíka tohto plemena? Aké máš s ním skúsenosti? Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Reklama
Blog Fórum