10 tipov ako ochrániť vianočný stromček pred tvojim psom

Psy môžu žuť ozdoby, mačky sa môžu vyšplhať na konáre a obaja sa môžu zraniť počas záchvatu hry. Dobrou správou je, že tvoj vianočný stromček a aj tvoj pes môžu spoločne existovať v mieri a v bezpečí v tejto sviatočnej sezóne.

10 tipov ako ochrániť vianočný stromček pred tvojim psom
Zdroj foto: Pexels
4862
Reklama

10 tipov ako ochrániť vianočný stromček pred tvojim psom

 

Vianočný stromček je centrom vianočných dekorácií v mnohých domácnostiach a každý rok je vždy krásne vyzdobený. V skutočnosti si tvoj pes môže myslieť, že tam stojí problém. Trblietavý strom, ktorý zdobí kútik vo tvojej obývačke sa môže zrazu stať novou neodolateľnou zábavkou pre tvojho domáceho miláčika. Psy môžu žuť ozdoby, mačky sa môžu vyšplhať na konáre a obaja sa môžu zraniť počas záchvatu hry.

 

Dobrou správou je, že tvoj vianočný stromček a aj tvoj pes môžu spoločne existovať v mieri a v bezpečí v tejto sviatočnej sezóne.

vianoce so psom, bezpečné vianoce so psom

Foto: pexels

  1. Trblietavé girlandy a ozdoby 

Pravidlo č. 1 je vyhnúť sa im za každú cenu. Ozdoby sú atraktívnou hračkou pre mačky a psy, môžu ich prehltnúť a skončiť s poruchou zažívacieho traktu. Vyber namiesto toho iné formy ozdôb, najlepšie tie, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov a obmotajú sa tesne okolo stromčeka.

 

  1. Vyber si stredne veľký strom

Vianočný stromček je časovaná bomba čakajúca na nehodu, ak máš domáce zvieratá. Platí to najmä v prípade, že je 2 metre vysoký. Čím vyšší je vianočný stromček, tým väčšia je šanca na to, aby sa dostal do kontaktu domácimi zvieratami. Ideálnou voľbou je stredne veľký (asi 1,5 metra) stromček namiesto vyšších, hlavne pre domácnosti so chlpatými nezbedníkmi.

 

  1. Nezdob stromček s jedlom

Môže to znieť roztomilo, zdobiť stromček s cukrovinkami a medovníčkami, ale to, čo skutočne vytváraš, je pre tvojho maznáčika bufet, ktorý by mu mohol spôsobiť tráviace ťažkosti.

 

  1. Zvoľte nerozbitné ozdoby vyrobené z prírodných materiálov

Sklenené ozdoby sú ľahko rozbitné a pre domáce zvieratá nebezpečné, najmä ak sú na nízkych konároch, čo môže predstavovať riziko porezania a poranení. Vyzdob svoj stromček radšej  dekoráciami z prírodných materiáloch ako sú vlna, hodváb alebo drevo.

Papierové ozdoby farbené potravinovým farbivom sú lacné a bezpečné pre zvieratá. Hodvábne vianočné ozdoby sú skvelou alternatívou k sklu a zriedka sa poškodia, keď sa s nimi hrajú zvedaví domáci miláčikovia.

 

 

  1. Daj prednosť umelému stromčeku pred živým

Tvoj pes môže obhrýzať borovicové ihličie skutočného vianočného stromčeka, a to môže spôsobiť problémy so žalúdkom, ak ich zje príliš veľa. Skutočné stromy predstavujú aj problém stojatej vody, v ktorej sa množia baktérie, ak sa váš pes napije takej vody, môže trpieť nevoľnosťou alebo hnačkou. Ak máš živý stromček, uisti sa, že vodná nádržka je vybavená krytom.

 

  1. Ukotvi svoj stromček

Najlepším spôsobom, ako zabezpečiť, aby tvoj vianočný stromček nespadol, je ukotviť o stenu alebo o strop. Silná a robustná základňa tiež pomôže zabrániť nehodám.

 

  1. Buď opatrný pri elektrických kábloch

Dlhé predlžovacie šnúry alebo iné elektrické vodiče predstavujú riziko zasiahnutia elektrickým prúdom a popálenia. Odstráň pokušenie pre tvojho psa, aby nepoužíval šnúry ako hračku pomocou krátkych predlžovacích šnúr, nalep ich na podlahu alebo na stenu. K dispozícii sú aj predlžovacie šnúry, ktoré sa vypnú, ak sú poškodené - nutnosťou pre majiteľov domácich zvierat.

 

  1. Umiestnite ozdoby v hornej časti

Ozdoby, ktoré boli drahé alebo tie, ktoré majú pre teba sentimentálnu hodnotu, daj mimo dosahu tvojho chlpáča. Umiestni ich na vrch stromu, kde ich nedosiahne tak ľahko.

 

  1. Pripevni ozdoby bezpečne na stromček

Ak používaš kovové háčiky, uisti sa, že si ich bezpečne obtočili okolo vetvičiek. Môžeš dokonca úplne vyradiť kovové háčiky v prospech povrázkov, ktoré môžu byť pripevnené k vetvičkám.

 

  1. Vianočný stromček v bezpečnej vzdialenosti od chlpáčov

Ak je tvoj pes obzvlášť zaujatý keď ide o skúmanie a poškodzovanie vecí, ktoré sa nachádzajú v blízkosti tvojho vianočného stromčeka, uisti sa, či je pre neho stromček úplne nedostupný. Môžeš použiť detskú zábranu. Postav stromček na vyvýšené miesto alebo ho umiestni do miestnosti, kde má tvoj pes zákaz vstupu.

 

zdroj: healthypets.mecrola,

 

Bruno ti odporúča:

Vianoce so psom.

Ako mať šťastné a veselé Vianoce bez návštevy veterinára?

„Mami? Ja by som chcel na Vianoce šteniatko!“

Čo robiť, keď má tvoj pes strach z ohňostrojov?

10 vecí, ktorými ľudia stresujú svojich psov

5 výhod, ktoré ti prinášajú prechádzky s tvojím psom

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti článok páčil, zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov na:

Viktória Šterbáková
Viktória Šterbáková
Ahojte! Volám sa Viktória mám 24 rokov a som veľký milovník psov a vlastne všetkých zvierat. Mám čokoládového labradora, volá sa Dusty sweet Believeme. Obaja sme zo Slovenska, ale momentálne žijeme na farme v Anglicku. S Dustym sa radi učíme nové veci. On učí mňa a ja jeho. Hlavne základný výcvik a veľmi rada by som sa s Vami podelila o svoje skúsenosti, ktoré som nabrala pri výcviku a o príhody , ktoré sme zažili.
Reklama
Blog Fórum