[POZVÁNKA] Rozprávanie o japonskom plemene shiba inu - NATSUMATSURI Japonský deň 2019

Shiba inu patrí k neodmysliteľným symbolom japonskej kultúry. V rámci Japonského dňa sa bude hovoriť aj o tomto úžasnom plemene. Čo ťa na Japonskom dni ešte čaká?

[POZVÁNKA] Rozprávanie o japonskom plemene shiba inu - NATSUMATSURI Japonský deň 2019
Zdroj foto: SHIBA INU SLOVAKIA
3606
Reklama

NATSUMATSURI - Japonský deň, 6. júl 2019

 

Je to jedinečné podujatie, ktoré v rámci snáh na prehĺbenie záujmu a pochopenia Japonska a jeho kultúry Slovákmi, predstaví pozoruhodný výber tradičného japonského umenia, bojových umení, gastronómie a prinesie čaro japonskej kultúry v centre Bratislavy. Program sa bude konať na 2 lokáciách - prvá časť na Nádvorí Starej radnice  (13:30 – 17:00) a druhá časť na Hlavnom námestí (17:15 – 20:00). 

Tento rok dostali postali pozvanie aj naše „slovenské“ shiby, ktoré neodmysliteľnou súčasťou japonskej kultúry. Spolu s ďalšími piatimi plemenami boli pred viac ako 80 rokmi vyhlásené za národné kultúrne dedičstvo Japonska. Z úst dlhoročných chovateľov shíb si budete môcť vychutnať rozprávanie o nich - o ich zrodení a histórii, význame pre japonskú kultúru, o ich (nevšednom) výzore a charakteristických znakoch, o ich povahe a osobnosti ako aj o ich chove na Slovensku. Shiby (a vďaka filmu Hatchiko aj pomerne dobre známe akity) nie sú jedinými pôvodnými japonskými plemenami - dozviete sa zaujímavosti aj o ďalších, možno trochu - v našich končinách - menej známych plemenách.

Chovatelia prezradia aj to, aký je život so shibami, v čom sú (úplne) iné ako ostatné psy a ako sa zmenil ich život, keď prepadli - definitívne - ich čaru. Naživo si budete môcť pozrieť samozrejme aj psíkov - naše shiby, slovenské odchovy - ktoré sa už teraz tešia na Vás všetkých - ich fanúšikov a obdivovateľov. 

Naše vystúpenie začne o 16.15 hod. na Nádvorí Starej radnice, bude trvať približne 30 minút. Po jeho skončení bude možné sa s chovateľmi stretnúť a porozprávať aj osobne, opýtať sa čo Vás zaujíma, môcť si psíkov pohladkať, ponúknuť maškrtou ; )) a odfotiť sa s nimi v pripravenom foto kútiku.

Vstup je voľný.

Viac informácií sa dozviete na webe http://bit.ly/Japonsky_den_2019_Natsumatsuri

 

KOMPLETNÝ PROGRAM JAPONSKÉHO DŇA:


NÁDVORIE STAREJ RADNICE V BRATISLAVE 

13:30 
Čajový obrad (Tsutomu Takamatsu Sôuriki, Chado Urasenke Tankokai Viedeň) 

14:00 
Ikebana (Noriko Komiyama, lektorka školy Sogetsu) 

14:45 
Kitsuke - tradičné japonské odevy (Teru Ogawa a Teruka Ogawa) 

15:15 
Bonsaj (Ján Lúdik, Bonsajcentrum Bratislava) 

15:45 
Shogi - japonská stolová hra (Adam Skalný a Lukáš Vyletel, SAŠO) 

16:15 
Prezentácia o japonskom plemene psov shiba inu (Shiba Inu Slovakia, o. z.) 

Sprievodný program NA NÁDVORÍ STAREJ RADNICE

Výstava bonsajov (Bonsajcentrum Bratislava), stolová hra šógi a go (SAŠO – Slovenská asociácia šógi a Slovenská asociácia go), shiba inu – fototermín (Shiba Inu Slovakia o. z.), kaligrafia a origami a prezentačný stánok mesta Gifu. 


 

HLAVNÉ NÁMESTIE V BRATISLAVE

17:15 
Kagamiwari - slávnostné otvorenie festivalu 

17:30
Koncert - Hudák Ensemble Vienna (Michal Hudák – husle, Kayoko Hudak – flauta, Yukako Hiebner – viola, Marika Peham – violončelo) 

18:00 
Predstavenie klasického japonského tanca “kamigatamai” (Teru Ogawa, hlavná majsterka a vedúca školy Ogawa) 

18:30 
Ukážky japonských bojových umení karate, aikido, judo (Slovenský zväz karate - ŠŠK Bratislava, Kurilla Budokan, Judo klub Patrónka a Judo klub Levice)

 

(Všetky cudzojazyčné prezentácie a predstavenia budú tlmočené do slovenčiny)

shiba inushiba inushiba inushiba inushiba inushiba inushiba inu

Foto: SHIBAINUSLOVAKIA.SK

Reklama
Blog Fórum