Pes v práci

Vieš si predstaviť, že by tvoj pes spolu s tebou strávil pracovný deň? Niektorí zamestnávatelia povolili svojim zamestnancom, aby si do práce priviedli svojich psov. Prečo? Dozvieš sa v článku...

Pes v práci
Zdroj foto:
5412
1
Reklama

Pes v práci

 

´´Zober svojho psa do práce´´ – takto sa nazýva už 17. ročník, ktorý oslavujú vo Veľkej Británii, Kanade, Austrálii, na Novom Zélande a v USA, práve 26. júna 2015.

 

Zobrať svojho psa do práce aspoň na jeden deň, môže byť obrovská zábava. Niektoré spoločnosti sa rozhodli že tento ´´deň´´ podporia, a umožnia svojim zamestnancom priniesť si so sebou do práce svojho psa.  Podľa doterajších zistení, takéto progresívne pracovisko prináša šťastnejších zamestnancov a zvyšuje produktivitu. V roku 2012 Commonwealhtská Univerzita vypracovala štúdiu, v ktorej zamestnanci, ktorí si do práce priniesli svoje psy produkovali nižšiu hladinu kortizolu po celý deň. Iné štúdie ukazujú, že pes v práci zvyšuje interakciu medzi spolupracovníkmi a celkovú spokojnosť zamestnancov.

Veď uznaj, ak je s tebou v práci tvoj pes, nie si pod tlakom a nerozmýšľaš toľko o tom, aby si už vypadol domov z práce, aby si ho vyvenčil. Pes v práci prináša ďalšie výhody okrem zníženia stresu, priateľskú atmosféru a pulzujúcu energiu do kancelárie.

 

 

Aké sú výhody mať psa v práci?

  • Menej stresu – zamestnanci, ktorí mali po svojom boku svojho psa sa vyrovnali oveľa lepšie zo zlým dňom v práci a pociťovali menej stresu, v porovnaní so svojimi kolegami bez psa.
  • Lepšia dochádzka – to že sa u zamestnancov znížil stres, znamená, že sa dokonca cítili oveľa lepšie, posilnil sa ich imunitný systém a trávili menej dní na PN. Štúdia American Pet Produtcts Manufacturers Association v roku 2008 dokázala, že ľudia, ktorým boli v práci povolené domáce zvieratá, pracovali dlhšie, boli šťastnejší a bolo menej pravdepodobné, že by v práci chýbali.
  •  ´´Nové fajčenie´´ - sedieť za stolom dlhý čas je nebezpečné – dokonca tak nebezpečné, že vedci popísali sedenie ako ´´nové fajčenie´´. Mať psa znamená že budeš mať viac prestávok a aj viac pohybu – ktorý zvýši sústredenie na prácu. Takéto krátke prestávky osviežia myseľ, povzbudzujú jasné myslenie a zvyšujú hladinu serotonínu.
  • Psie kamarátstvo – psy povzbudzujú ľudí ku komunikácii, ktorá stavia tímového ducha na pracovisku a aj kamarátstvo. Výsledkom je živá atmosféra v kancelárii, kde sú ľudia šťastnejší a vo svojej funkcii ostanú dlhšie, čo vedie k zníženiu fluktuácie zamestnancov.

 

Ako presvedčiť šéfa o tomto skvelom nápade?

Musíš ho presvedčiť o týchto benefitoch:

  • Zvýšená produktivita
  • Zníženie fluktuácie zamestnancov
  • Menšie absencie
  • Energickejšie pracovné prostredie
  • Lepší tímový duch
  • A čo je najlepšie, manažment to nebude stáť žiadne peniaze...

 

 

Takto je to zaužívané v krajinách, ktoré sú spomenuté vyššie. Myslíš, že by bolo niečo takéto možné aj na Slovensku? Dokonca vieš o zamestnávateľoch, ktorý toto vo svojom podniku dovolia? Ako by sa ti páčilo priniesť si svojho psa do práce? Napíš nám do diskusie pod článkom! Stačí sa iba zaregistrovať TU medzi nás milovníkov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU! 

 

Ak ťa článok zaujal, a myslíš si že deň ´´Zober si svojho psa do práce´´ je super nápad, zdieľaj tento článok ďalej:

Reklama
Luci Tuci
pred 9 rokmi
Ja som si moju fenku pravidelne brávala do kancelárie a bolo to super, musim potvrdit všetky pozitíva... bola som oveľa pokojnejšia aj spokojnejšia ako inokedy. No už mi táto možnosť končí na veľkú škodu, lebo firma zmenila majiteľa a s ním sa všeličo doondialo čo bolo v práci fajn o to sme všetko prišli :(
Blog Fórum