Novoročné predsavzatia pre každého milujúceho psíčkara

Aj keď sa určite snažíš byť tým najlepším „psím rodičom“ pre svojho chlpatého člena rodiny, vždy sa nájde niečo, čo môžeš urobiť lepšie. Tu je zoznam novoročných predsavzatí, ktorými sa môžeš inšpirovať, aby mal tvoj miláčik čo najlepší život:

Novoročné predsavzatia pre každého milujúceho psíčkara
Zdroj foto:
4582
Reklama

Novoročné predsavzatia pre každého milujúceho psíčkara

 

Nový rok symbolizuje začiatok niečoho nového, premýšľame o tom, čo chceme na sebe zmeniť, dávame si predsavzatia, ktoré sa snažíme s úsilím plniť. Aj keď sa určite snažíš byť tým najlepším „psím rodičom“ pre svojho chlpatého člena rodiny, vždy sa nájde niečo, čo môžeš urobiť lepšie. Tu je zoznam novoročných predsavzatí, ktorými sa môžeš inšpirovať, aby mal tvoj miláčik čo najlepší život:

 

1. Zober svojho psa aspoň na jednu dlhú prechádzku KAŽDÝ DEŇ.

Prší alebo je krásny slnečný deň? Tvoj miláčik si zaslúži dostatok pohybu! Dostatok fyzickej aktivity zaručí, že tvoj pes bude šťastnejší a príjemne unavený. Veď predsa unavený pes = spokojný pes! laugh Ale aj pre teba to má isté benefity, pohybu nikdy nie je dosť! A kto hovorí, že tvoj sparringpartner musí mať len dve nohy?

 

 

 

2. Pomáhaj psíkom v núdzi

Či už pomôžeš psíkom finančne, alebo osobne, je to jedno. Každá pomoc sa ráta. Existuje obrovské množstvo zbierok, akcií a aukcií, kde môžeš psíkom v núdzi pomôcť. Určite sa v tvojom okolí nájde psí útulok, kde môžeš pomôcť ako dobrovoľník pri venčení smutných očiek aspoň raz za týždeň.

 

3. Venuj viac času svojmu psovi

Tvoj pes ťa určite miluje a zaslúži si tvoju pozornosť. Venuj mu viac svojho času. Spoločné hry, športy či výlety tvoj psík určite ocení. Ideš na stanovačku alebo roadtrip so svojimi priateľmi? Tvojmu psíkovi bude doma smutno. Zober ho so sebou, určite spolu prežijete perfektné dobrodružstvá a upevní to váš vzťah.

 

4. Sľúb, že budeš kŕmiť svojho psa tým najlepším jedlom

Kým zdravšie značky krmív pre psíkov sú niekedy o dosť drahšie ako tie bežné, urobia hotové zázraky pre zdravie tvojho psíka a v konečnom dôsledku ušetríš na účtoch od veterinára.  Pokús sa nájsť pre svojho psa jedlo, ktoré bude obsahovať skutočné ingrediencie, nie rôzne umeliny, obilniny a prísady, ktoré nikto nevie identifikovať. Čím viac bude jedlo prírodné a skutočné tým lepšie pre zdravie tvojho psíka. Pes je predsa mäsožravec. Alebo vyskúšaj BARF – surovú stravu o ktorej si môžeš prečítať v týchto článkoch:

BARF

BARF - Koľko čoho vložiť do misky svojmu psovi?

BARF - Mýty o kŕmení psa čerstvou stravou

Alebo ešte lepšie v týchto knihách, kde sa dozvieš o prirodzenej strave pre svojho psa úplne všetko:

 


 

5. Zober svojho štvornohého kamaráta na nové miesta

Máš rád víkendové dobrodružstvá v prírode alebo rád cestuješ? Vezmi so sebou svojho miláčika. Existuje veľa miest kde môžete spolu cestovať. Veľa hotelov aj reštaurácií je pet-friendly. Opusti stereotyp a vydaj sa na cestu za dobrodružstvom s tvojím psom. Zmena prostredia s novým parťákom ti prospeje a určite aj jemu.

 

6. Nájdi svojmu chlpáčovi nových kamošov

Aj psy potrebujú priateľov zo svojich kruhov! Najlepšie je socializovať tvojho psíka už v šteniatkovskom veku. Ak máš možnosť zober ho do psieho parku alebo sa prihlás do psieho klubu či výcvikovej školy. Čas strávený s ostatnými psami mu pomôže budovať si dobre vzťahy či vyhnúť sa konfliktom v budúcnosti. Nesocializované psy môžu mať neskôr obrovský problém s inými psami či ostatnými zvieratami.

 

7. Vždy odváž jedlo, ktoré svojmu chlpáčovi dávaš

Namiesto toho, že do misky nasypeš neurčité množstvo krmiva či hodíš celé kura, pokús sa jedlo pre tvojho miláčika dávkovať podľa odporúčania tvojho veterinára, či výrobcu. Prekrmovanie a prejedanie môže mať za následok veľmi lenivého psa s nadváhou a kopec ďalších zdravotných problémov.

 

8. Uisti sa, že je tvoj pes v skvelej fyzickej kondícii

Rovnako aj my ľudia, aj psy potrebujú ročnú preventívku u svojho veterinára, aby sme sa ubezpečili, že je všetko v poriadku. Neber svojho psa k veterinárovi len keď mu niečo je. Aspoň raz ročne ho zober k veterinárovi na kontrolu a uisti sa, že je v poriadku. Niekedy sú príznaky rôznych zákerných chorôb nebadateľné a skorým podchytením u veterinára sa dá zabrániť najhoršiemu. A nezabudni na zuby! Ak je tvoj pes na granulovej strave, nezabudni na pravidelné čistenie jeho zubov, aj keď to nemá práve v láske. Je to pre jeho dobro.

 

9. Viac sa staraj o kožúšok svojho psa

A to je veľmi dôležité hlavne pre dlhosrsté psy. Nečakaj príliš dlho, kým sa pustíš do úpravy jeho srsti. Dredy a uzlíky zo srsti teda nie sú príjemná záležitosť a ich odstraňovanie je pre psíka mimoriadne bolestivé. Pravidelným rozčesávaním a úpravou týmto nepríjemnostiam môžeš predísť. Ak ide o krátkosrsté aj dlhosrsté psíky, dôležitá je hlavne strava, ktorá kvalitu srsti do veľkej miery ovplyvňuje.

 

10.  Pomôž ďalšiemu psíkovi, ktorí je v núdzi

Porozmýšľaj o tom, že svoju psíkovi prinesieš domov kamaráta, aj keď na chvíľku, prostredníctvom dočasnej opatery. Veď dvom je hneď veselšie. Nielen že pomôžeš preplneným útulkom, pomôžeš aj zranenej psej dušičke z útulku, ktorá dostane na čas teplý milujúci domov a nového kamaráta. A kto vie? Možno získa tvoje srdce a domov navždy. smiley

 

 

Bruno ti odporúča:

10 neuveriteľných vedeckých poznatkov o psoch

Čo spôsobuje očný kontakt s tvojím psom?

Dokáže pes žiarliť?

Môže pes zistiť veľkosť iného psa len na základe vrčania?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

Reklama
Blog Fórum