Zimné tipy na aktivity pre teba a tvojho psa

Ak sa z vás dvoch stanú s príchodom zimy leňosi vylihujúci na gauči, je čas vstávať a skúsiť niektoré kreatívne aktivity, ktoré môžete robiť vo vnútri aj vonku. Tu je niekoľko tipov, ktorými sa môžeš inšpirovať:

Zimné tipy na aktivity pre teba a tvojho psa
Zdroj foto:
5831
Reklama

Zimné tipy na aktivity pre teba a tvojho psa

 

Keď je počasie vonku strašné – sneh je príliš hlboký, kaluže sú obrovské alebo sú chodníky  jedno veľké klzisko, pýtaš sa, ako zabezpečiť pre tvojho psa dostatok pohybu? Aj keď je dôležité, aby sa chlpáč dostal vonku čo najčastejšie, teploty pod nulou a vietor, ktorý štípe až do špiku kostí, nie je práve najideálnejší na dlhodobý pobyt vonku.

Ak sa z vás dvoch stanú s príchodom zimy leňosi vylihujúci na gauči, je čas vstávať a skúsiť niektoré kreatívne aktivity, ktoré môžete robiť vo vnútri aj vonku. Tu je niekoľko tipov, ktorými sa môžeš inšpirovať, aby si ty a tvoj pes zostal fit a v pohybe bez ohľadu na počasie:

 

Bezpečný pohyb na čerstvom vzduchu

Počas zimy sú prechádzky väčšinou kratšie. Namiesto jednej dlhej prechádzky každý deň (mimo bežného venčenia), skús ísť so svojím psom na dve kratšie, ale dopraj mu o to intenzívnejší pohyb. Väčšina psov miluje šantenie v snehu, ale nie je sneh ako sneh. Čerstvo napadaný sneh je pre zimné radovánky oveľa lepší ako mokrý sneh, pretože je ľahší a „suchší“. A navyše, čerstvý sneh pochová obľúbenú loptičku tesne pod povrchom a tvoj miláčik ju tak môže ľahšie zachrániť laugh. So svojím psom sa môžete hrať hru „hľadanie snehovej gule“, to ho určite bude baviť a príjemne sa pri tom unaví.

 

 

 

Agility vo vnútri

Počas dní, keď sa vonku ani psovi nechce, aktivity vo vnútri môžu byť rovnako zábavné, ako šantenie sa vonku. Vyskúšaj agility v hale! Určite sa v tvojom okolí nájde priestor na takéto aktivity a ak nie, urob si kurz agility doma. Stoličky môžu slúžiť ako podliezacie tyče, stoličky hore nohami prekry dekou a máš perfektný tunel. Stačí trošku zapojiť predstavivosť smiley. Nič o agility nevieš? Skús tieto knihy, máme ich v ponuke Brunovho obchodíka:

 

Spoločná zábava

Aj ty sa môžeš trošku rozohriať a spáliť nejaké tie kalórie počas prechádzky. Na chvíľku odlep svoj zrak od prezerania e-mailov a udrž sa v teple. Jogging na mieste alebo ponaťahovanie si lýtkových svalov na obrubníku, výpad vľavo, výpad vpravo, proste akýkoľvek pohyb nikdy nie je na škodu.

Ak tvoj pes miluje aportovanie, naháňaj loptu spolu s ním laugh. Neaportujete však príliš dlho, ak je veľmi chladno alebo je ťažký a mokrý sneh.

Nauč svojho psa nové triky! Inšpiruj sa napríklad knihou Hry pro psí hlavičky, ktorú nájdeš aj v našom Brunovom obchodíku.

 

Zimné dni nemusia znamenať nudu a dôvod na lenivosť. Buď kreatívny a nájdi spôsob ako zamestnať svojho psa aj vo vnútri. Je to zábavný spôsob ako zostať fit a hlavne ako tráviť čas spolu. Tvoj pes ťa bude zbožňovať heart

 

 

Bruno ti odporúča:

Agility

Áno aj ty sa môžeš venovať OBEDIENCE!

Zahraj sa so svojim psom na schovávačku

2 jednoduché spôsoby ako naučiť psa aport

Je praťahovanie sa so psom o hračku nebezpečné?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielenže budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti článok páčil, nezabudni ho zdieľať aj pre tvojich priateľov:

 

Reklama
Blog Fórum