Kathy Sdao

Kathy vyvracia jeden z najnebezpečnejších mýtov dnešného sveta psov – že pes nesmie nič dostať zadarmo, pokiaľ si to nejakým spôsobom „nezaslúži“. Viac o Kathy Sdao v článku:

Kathy Sdao
Zdroj foto:
5206
Reklama

Kathy Sdao

 

Kathy Sdao je certifikovaná odborníčka na chovanie zvierat (Associate Certified Applied Animal Behaviorist), ktorá pracovala 26 rokov ako profesionálna trénerka zvierat. Ako súčasť svojej diplomovej práce v obore experimentálnej psychológie Kathy cvičila delfíny v laboratóriu morských savcov v Kewalo Basin, patriacej Havajskej univerzite. Potom cvičila delfíny pre ministerstvo obrany USA a nakoniec cvičila veľryby a mrože v Point Defiance Zoo and Aquarium v Tacome vo Washingtone. Od roku 1998 Kathy vlastní a prevádzkuje Bright Spot Dog Training, kde poskytuje služby nápravy chovania pre bežných majiteľov psov. Ročne má asi 12 seminárov pre trénerov z celého sveta.

 

V Brunovom obchodíku nájdete od Kathy knihu:

 

V živote je spousta věcí zadarmo – O psech, výcviku a laskavosti

 

„ Vo svojej nádherne napísanej knihe V živote je veľa vecí zadarmo Kathy Sdao systematicky vyvracia jeden z najnebezpečnejších mýtov dnešného sveta psov – že pes nesmie nič dostať zadarmo, pokiaľ si to nejakým spôsobom „nezaslúži“. Jej presvedčenia sú podložené vedeckými princípmi, napriek tomu sú jej slová plné citu a starostlivosti. Čítať túto knihu pre mňa bolo potešením, ale i privilégiom.“

Jennifer Arnoldová, zakladateľka Canine Assistants, autorka bestsellerov New York Times Through a Dog's Eyes a in Dog's Heart

 

Vycvičí psa lepšie silná ruka vodcu, alebo láskavá, štedrá ruka toho, kto odmeňuje?

V uplynulých rokoch nespočetne veľa trénerov a výcvikárov po celom svete prijalo za svoje metódy tréningov psov prostredníctvom pozitívnej motivácie.

Napriek tomu, mnohí z nich nie celkom opustili myšlienku, že každý ľudský člen rodiny musí byť pre psa vodcom. Výsledkom často býva prístup v duchu hesla „ Nič v živote nie je zadarmo“, teda že každú odmenu, nech už má akúkoľvek podobu, si musí pes najprv zaslúžiť.

Lenže, ako hovorí Kathy Sdao, v živote ľudí aj psov sa vyskytuje veľa vecí, ktoré sú zadarmo. Je teda správne a efektívne viesť, alebo dokonca nútiť psa k tomu, aby si všetky privilégia zaslúžil?

Takto predsa naozajstné partnerstvo nevyzerá. Nemal by sa človek so psom v odmeňovaní a vedení skôr striedať?

Nezvádza však prílišné trvanie na presvedčení, že nič v živote nie je zadarmo, na nie celkom správnu cestu výcviku?

 

Aj o tomto je skvelá kniha Katy Sdao, z ktorej láska k psom a zvieratám doslova vyžaruje.

Knihu si kúpiš v Brunovom obchodíku. Klikni na obrázok:

 

 

Reklama
Blog Fórum