František Šusta

Kniha od Františka Šusty - Trénink je rozhovor, patrí medzi knihy, ktoré by mal mať vo svojej zbierke nielen každý majiteľ psa, ale každý človek, ktorý chce pochopiť svet zvierat a začať s nimi viesť rozhovor.

František Šusta
Zdroj foto:
6267
Reklama

František Šusta – Trénink je rozhovor ve kterém má i váš pes co říct

 

František Šusta

V súčasnej dobe asi nenájdete v Čechách trénera, ktorý by mohol k pozitívnym metódam povedať viac ako RNDr. František Šusta, PhD. Je to medzinárodne uznávaný tréner zvierat, ktorý je autorom desiatok odborných, vedeckých a popularizačných článkov. Vytvoril dve inovatívne a uznané metodiky – index rovnováhy v skupine a trojuholník stresu.

Je členom  Českej a Slovenskej etologickej spoločnosti ( http://www.csets.sk/ ) a niekoľkých odborných organizácií združujúcich trénerov zvierat. Ako prvý Čech sa stal členom Animal Trainerś Association.

V roku 2014 sa ako držiteľ štyroch rôznych ocenení ABMA stal nositeľom historicky najväčšej zbierky cien  udeľovaných touto celosvetovou asociáciou profesionálnych trénerov zvierat.

Od roku 2002 pracuje v ZOO Praha, najskôr ako výchovno-vzdelávací pracovník a od roku 2008 ako špecialista tréningu zvierat. Okrem toho robí množstvo seminárov a praktických cvičení pre majiteľov koní a psov. V roku 2007 založil občianske združenie Zaobzor o.s., pod ktorým vedie v školách a škôlkach interaktívne programy so psom ako prevenciu napadnutia detí psami. Tieto prednášky už absolvovalo vyše 13-tisíc detí.

 

Aký je František? Pozrite si video zo skvelej Show Jana Krause, kde bol hosťom František Šusta a jeho pomocníčka Rozárka wink

 

 

Tréning je rozhovor v ktorom má aj váš pes čo povedať

Táto kniha je písaná jednoduchým, zábavným, ľahkým spôsobom a pre lepšie pochopenie a porozumenie je v nej spomínaných veľa prípadov z praxe. A keďže je autor Čech, úžasne pasuje do našich  Česko - Slovenských podmienok.

 

V knihe Trénink je rozhovor ve kterém má i váš pes co říct sa okrem iného dozvieš:

  • čo majú zvieratá spoločné s ľuďmi, keď príde na učenie
  • na čo si pri pozitívnom výcviku dávať pozor
  • ako odnaučiť problémové chovanie
  • ako trénovať psa, ktorý nestojí o odmeny
  • ako pracovať s celou skupinou naraz a kto je vlastne „vodca svorky“
  • a hlavne to, že s klikrom + odmenou to je o trochu zložitejšie ako sa na prvý pohľad zdá

 

Viac už nejdeme prezrádzať, možno len to, že táto kniha je inšpiráciou aj pre nás v PesBruno.sk a určite ju odporúčame ďalej všetkým a hlavne tým čo chcú viesť so svojim psím kamarátom zaujímavý a zábavný rozhovor.

 

 

 

Bruno ti odporúča

Ak ťa zaujíma vzdelávanie sa v psom svete prečítaj si o týchto skvelých tréneroch a odborníkoch na psie správanie:

Kathy Sdao

Pat Miller

Turid Rugaas

 

Reklama
Blog Fórum