Tip na výlet so psíkom: Turčianske Teplice

Dnes ti predstavíme tip na výlet so psíkom, keď máš chuť ísť sa pomotať trošku kultúrne a civilizovane :) Nechaj sa inšpirovať a čítaj ďalej...

Tip na výlet so psíkom: Turčianske Teplice
Zdroj foto:
3693
1
Reklama

Tip na výlet so psíkom: Turčianske Teplice

 

Dnes ti predstavíme tip na výlet so psíkom, keď máš chuť ísť sa pomotať trošku kultúrne a civilizovane. Atmosféru kúpeľného mestečka si môžete aj so psíkom vychutnať v Turčianskych Tepliciach. Toto mesto patrí medzi najstaršie kúpele na Slovensku, prvá písomná zmienka o jeho horúcich prameňoch pochádza z roku 1281. Náchadza sa v Turci obklopené Veľkou Fatrou a pohorím Ždiar. V Turčianskych Tepliciach sa liečia najmä choroby močových ciest a obličiek, ale pômôžu ti tu aj s pohybovými problémami.

 

V centre mesta sa nachádza kúpeľný park, ktorý ako jeden z mála nemá zakázný vstup so psíkom. Podľa našich doterajších skúseností sa s prechádzkou s chlpáčom môžeš rozlúčiť v kúpeľnom parku v Bojniciach, Rajeckých Tepliciach a na kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. V Rajeckých Tepliciach môžeme odporučiť prechádzku v parku pri Spa Aphrodite, tam so psíkmi nebol problém. V Piešťanoch nás zachránil veľký mestský park. Nevýhodou však je,že sa musíš presúvať s chlpáčom mimo hlavného centra a neužiješ si tú pravú atmošku.

 

 

Preto nás veľmi potešilo, že v Turčianskych Tepliciach sa veselo môžeme promenádovať priamo po centre v blízkosti aquaparku, Modrého kúpeľa a kúpeľného domu Veľká Fatra. Park slávy má rozlohu 13 hektárov a je rozdelený na kúpeľný park a lužný les. Rastie v ňom mnoho cudzokrajných drevín a preteká ním riečka Teplica. Pomenovanie Park slávy vyplýva zo zaujímavosti, akou sú originálne lavičky rozmiestnené na jeho území. Venované sú najmä známim osobnostiam tanca na Slovensku. Svoju režisérsku lavičku si tu pokrstil Jozef Bednárik či baletný umelec Mário Radačovský. Okrem toho sú v parku nainštalované diela sochárov a umeleckých kováčov. Po poslednej úprave a výrube chorých stromov túto jar pribudli v parku aj knižné búdky, z ktorých si môžeš požičať knihu a vymeniť ju za inú alebo vrátiť po prečítaní naspäť. Na môj vkus ich je tam až priveľa, ale oceňujeme kreatívnu iniciatívu. Tak isto by mali byť vysadené aj nové mladé stromy.

 

 

Po parádnej behačke v parku a osviežení labiek v riečke sme vyhladli a presunuli sme sa na obed do reštaurácie hotela Rezident. Krásne počasie nám umožnilo sedenie vonku na terase, pre teba sme ale zistili, že bez problémov sa môžeš ísť napapať s hafanom aj do interiéru a ubytovanie so psíkom je v tomto hoteli taktiež možné s príplatkom 10 eur na noc. Denné menu hodnotíme ako lepší priemer, celkom nápadité, svoje si však nájdu aj štamgasti typu mňam, moravský vrabec! wink

 

My sme si tento výletík užili a ak sme ťa inšpirovali, do Turčianskych Teplíc sa dostaneš vlakom po železničnej trati Vrútky – Zvolen alebo z Martina známou cestou "tankodrom" I/65 na Kremnicu a Banskú Bystricu.

 

 

 

Ak ťa zaujímajú tipy na výlet s tvojim psíkom sleduj pravidelne náš blog Tipy na výlet.

 

Veronika Línerová
Veronika Línerová
Psíčkarka celou bytosťou, zakladateľka stránky labkynacestach.sk, na ktorej nájdeš recenzie dog-friendly hotelov a kaviarní na Slovensku, tipy na výlety a podujatia so psíkom a iné zaujímavosti. Okrem toho milovníčka života, športu, cestovania a dobrého jedla.
Reklama
Brano
pred 8 rokmi
Velmi pekny clanok. Urcite sa tam chcem ist pozriet aj so psikom :)
Blog Fórum