Génius i popleta. Jak psa naučit, aby to co umí, zvládal za všech okolností?

Nauč svojho psa poslúchať kdekoľvek a kedykoľvek. Ako na to? Vzácne rady ti poskytne skúsená trénerka psov Denise Fenzi.

Génius i popleta. Jak psa naučit, aby to co umí, zvládal za všech okolností?
Zdroj foto:
5592
Reklama

Génius i popleta

Ako psa naučiť, aby to, čo vie, zvládal za všetkých okolností

 

Všetci to dobre poznáme - na vodítku, na cvičáku alebo v pokoji nášho domova náš pes zvláda povely ako ZOSTAŇ alebo KU MNE perfektne, ale akonáhle od neho chceme to isté na ulici, v parku alebo pri súťaži, tak našim povelom nevenuje ani najmenšiu pozornosť. 

Čo s tým?

S odpoveďou prichádza trénerka psov Denise Fenzi. Na svojich výcvikových seminároch, z ktorých táto kniha vychádza, sa totižto sústredí práve na fázu generalizácie - prenesenie naučeného správania do prostredia s väčšou škálou rušivých vplyvov, skrátka do každodennej praxe. S pomocou jej rád a postupov môžeš svojho psa naučiť, aby ťa počúval (skoro) vždy a všade, a nie len v situáciách, kedy je v známom prostredí a nič sa okolo neho nedeje.

 

 

 

Je táto kniha aj pre teba? To zistíš, keď si odpovieš na tieto dve otázky:

Otázka č. 1:

Dokáže tvoj pes splniť základné povely, ako sú SADNI, KU MNE, ZOSTAŇ, a zvláda pokojnú chôdzu na vodítku?

Ak si odpovedal ÁNO, je to skvelé! Tieto vedomosti budete potrebovať hneď od začiatku, pretože táto kniha je ÚPLNE INÁ, než iné príručky o výcviku psov, ktoré si už možno čítal. Zásadný rozdiel spočíva v tom, že stavia na predpokladoch, že tvoj pes už má nacvičené ZÁKLADNÉ povely poslušnosti.

 

Otázka č. 2:

Dokáže tvoj pes splniť tieto povely mimo domu, keď nemáš v ruke maškrtu, alebo v prítomnosti rušivých lákadiel? Napríklad dokáže na povel sadnúť, prísť, zostať a pekne chodiť na vodítku v miestom parku? Keď k vám prídu hostia? Alebo keď cez cestu prebehne veverička?

Ak si odpovedal na túto otázku NIE, tak je potom táto kniha pre teba ako stvorená smiley

 

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum