Tip na výlet: Banská Štiavnica

Historické mestečko s banskou tradíciou. Všade v centre mačacie hlavy. Ale kam sa chodia venčiť páničkovia so psíkmi? Čítaj ďalej, dnes ti predstavíme miesta v Banskej Štiavnci, kam sa môžeš vybrať s chlpáčom.

Tip na výlet: Banská Štiavnica
Zdroj foto:
6280
Reklama

Kam so psíkom v Banskej Štiavnici?

 

My sme tu strávili tri dni a najlepšie sa nám prechádzalo na kalvárii a pri tajchoch. Na kalváriu sa dostaneš z mesta aj pešo, k Počúvadlu sme sa dopravili autom, od Štiavnice je to dobrých 20 minút cesty po serpentínach v kopcoch.

 

Kalvária v Banskej Štiavnici je komplex sakrálnych objektov na Ostrom vrchu. Na kopci sa nachádza 19 kaplniek a 3 kostoly postavené v barokovom štýle. O jej vznik sa pričinili jezuiti ešte v roku 1751. Na niektorých objektoch prebiehajú rekonštrukčné práce,ale väčšina z nich je v slušnom stave, keďže na ich údržbu prispievajú súkromné osoby alebo firmy.

Príjemná prechádzka mierneho stúpania po lúke a miestami v lese sa páčila viacerým chlpáčom,  ktroých sme stretali. Z vrchu sa pokocháš pekným výhľadom na mesto a okolité dediny.

 

 

Na druhý deň sme sa vybrali preskúmať tajchy. Tieto umelo vytvorené nádrže vznikli najmä v 18.storočí a ich úlohou bolo zhromažďovať dostatok vody na pohon banských zariadení. Najznámejšie a najnavštevovanejšie je Počúvadlianske jazero (pri obci Počúvadlo) o rozlohe 12 hektárov. Dá sa v ňom kúpať, člnkovať, rybárčiť... Psíky bohužiaľ majú zákaz kúpania a prechádzať sa musia len na vodítku sad  Nevideli sme síce nikoho, kto by to kontroloval alebo riešil, takže to môžete spolu risknúť wink  

 

 

Mysleli sme si, že to tu bude v horšom stave. Turistické chodníky sú upravené, okolo tajchu sú rozmiestnené lavičky, na jednej strane sa náchadza dokonca hotel so „skvelým“ názvom Topky a na druhej strane pohostinstvo. V okolí sú vybudované penzióniky a chaty, celkom to tam na moje prekvapenie žilo a to ešte nie je hlavná turistická sezóna.

K spomínanému hotelu patrí mini zoo s prasiatkami, kozami, vtáčikmi. Niektoré zvieratká si môžeš poškrabkať a v zoo sa so zverincom môžu oňuchávať aj psíky na vodítku.

 

 

V historickom centre sme našli pomerne veľa dog-friendly kaviarní, napríklad u Divnej pani alebo Gavalier. Niektoré podniky aj keď nemali interiér dog-friendly, aspoň pri vonkajšom sedení na terase pripravili misku s vodou pre psíkov. V meste sa nachádza aj Hotel Grand Matej, ktorý sa chváli svojimi službami pre psíčkarov. My sme sa tam chceli ísť aspoň navečerať, ale kuchyňa bola práve zatvorená...

Banská Štiavnica a jej okolie sú velice pekným miestom, páničkovia aj psíci si prídu na svoje smiley Daj nám vedieť do komentárov, kam ešte sa dá v Štiavnici ísť aj so psíkom.

 

 

 

Ak ťa zaujímajú tipy na výlet s tvojim psíkom sleduj pravidelne náš blog Tipy na výlet.

 

Reklama
Blog Fórum