Cuketovo – pečeňové sušienky pre psov

Aj vám sa urodilo tento rok veľa cukety a už neviete aký recept by ste vyskúšali? A čo tak vymyslieť niečo chutné a zároveň zdravé pre vašich miláčikov.

Cuketovo – pečeňové sušienky pre psov
Zdroj foto:
6069
Reklama

DIY:  Cuketovo – pečeňové sušienky pre psov

 

Ingrediencie:

  • 700g cukety
  • 300g kuracej pečene
  • 4 lyžice ovsených vločiek
  • 1 šálka kokosovej múky
  • sezamové semienka

 

Ako na to:

Cuketu rozkroj a vyber z nej stred, ktorý nepoužiješ. Nastrúhaj ju, nechaj cca 15 minút postáť a potom poriadne vyžmýkaj. Takto pripravenú cuketu zmiešaj s rozmixovanou pečeňou a s ostatnými ingredienciami. Množstvo múky nechám na teba, tá kokosová je príjemne voňavá a záleží len na tebe koľko jej pridáš do „cesta“. Pre inšpiráciu, ja som jej pridala cca jednu šálku.

 

Ak máš chuť, trpezlivosť a čas, môžeš pomocou formičiek z cesta tvarovať rôzne milé tvary. V tomto prípade budeš múky potrebovať trochu viac.

 

Druhá možnosť je tá, že zmes jednoducho rovnomerne nanesieš na plech a neskôr počas sušenia rozkrájaš na pásiky alebo iné tvary.

 

Keď už máš pripravený plech, šup s ním do rúry na cca 100 stupňov. A potom už len sušiť, sušiť, sušiť :) Pokojne sa medzičasom zahraj so psíkom nejakú hru, choď s ním na prechádzku, či ho nauč nový trik. A približne po 2 hodinách sú sušienky hotové.

 

Sušienky môžeš využiť aj pri trénovaní psíka novým kúskom, alebo jednoducho ako maškrty počas dňa. A čo nevyužiješ do niekoľkých dní, jednoducho zamraz na horšie časy :)

 

A čo zdravé si týmto receptom spravil pre svojho kamoša?

Cuketa má vysoký obsah minerálov, priaznivo pôsobí na srdce, obličky, tráviacu sústavu a dokonca má aj protirakovinové účinky. Kokosová múka vôbec nezaostáva, práve naopak, vďaka vysokému obsahu vlákniny má blahodarný vplyv na funkciu čriev a chráni srdcovo – cievny a imunitný systém. Tiež napomáha pri vstrebávaní vitamínov a minerálnych látok.

 

 

Havkáčom prajeme dobrú chuť!

 

 

Ak sa rozhodneš tento skvelý recept vykúšať, pošli nám fotku s tvojim miláčikom a  touto mňamkou na náš e-mail  pesbruno@pesbruno.sk a my ťa za to odmeníme! smiley 

 

 

 


 

Tu sú spokojní ochutnávači domácich sušienok

 

 

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum