Tip na výlet so psom. Spišská, spišský, spišské

Saška nás tentokrát zoberie na výlet do čarovného kúta Slovenska - na Spiš. Poďme sa spoločne pozrieť na to, kam ju jej zvedavý ňufáčik zaviedol.

Tip na výlet so psom. Spišská, spišský, spišské
Zdroj foto:
7830
2
Reklama

Tip na výlet so psom: Spiš

 

Tentokrát sme sa so svojimi dvojnohými pánmi zatúlali o niečo ďalej na východ našej krajiny.  Nebol to hocijaký výlet, rozhodli sa totižto, že precestujeme celé Slovensko z východu na západ. Rozhodli sa pre menej frekventovanú cestu, išli sme južnou časťou.

 

Jednou z prvých zástavok bol aj krásny Spiš. Ešte nespíš? laugh Ak nie, tak si poď prečítať, čo všetko sme stihli hneď na úvod nášho výletu.

 

Predtým ako sme navštívili najznámejšiu pamiatku tohto regiónu, sme sa zastavili v príjemnej obci, v Spišskom podhradí. Kým moji ľudia na Mariánskom námestí študovali históriu o tom ako vzniklo toto mestečko (mimochodom vzniklo spojením troch menších osád, ktorých obyvatelia boli v minulosti služobníctvom hradného pána), ja som si ponaťahovala labky po dlhej ceste autom. A čo viac, váľala som sa v čerstvo pokosenej tráve s výhľadom na Spišský hrad.

 

 

 

Z námestia sme sa vybrali na okraj podhradia do mestskej pamiatkovej rezervácie Spišská kapitula, známa tiež katedrálou sv. Martina s dvoma vežami. I napriek tomu že je kapitula ako cirkevné mestečko v zozname UNESCO, nestretli sme tu takmer žiadnych turistov. Asi sa všetci ponáhľali na tú veľkú kamennú vec na kopci.

 

 

Predposlednou zástavkou dnešného dňa je travertín Sivá brada. V súčasnosti sa tu nachádza až 12 činných prameňov, z ktorých minerálnu vodu na povrch tlačí oxid uhličitý. Kedysi sa tu nachádzal gejzír s vodou chrliacou až do výšky dva metre! V súčasnosti je tlak už slabší, avšak ešte stále je možné pozorovať vývev spolu s malým jazierkom minerálnej vody.

 

Celý čas som chcela minerálku z jazierka ochutnať, nebola som si však istá či je pitná. Tak som počkala, kým sa napije turista z Čiech a až potom ja. Ale teda nič moc, trošku mi smrdela ako pokazené vajíčko. Haha. laugh

 

 

Syseeeeľ! Všade samé sysleeee! Pardon, nechala som sa uniesť svojim ňufákom. V skutočnosti sme zaparkovali pod Spišským hradom. Stále som niečo cítila, no nevedela som čo. A potom som ich započula. Juuuj to bolo radosti, len škoda tej vôdzky na ktorej som musela byť počas celej prehliadky.

 

 

Každopádne Spišský hrad je naozaj krásny, krásne nádvorie, krásne výhľady, krásne hradby. A veľa sysľov na lúkach. Psíkov tu majú radi, môžu sa po hrade pohybovať bezplatne. Dokonca som mohla ísť aj na spoločnú prehliadku so sprievodcom, ktorá sa konala každú hodinu. Jediné miesto kam som nesmela, bolo múzeum. Ale to nevadí, aj tak ma príliš nezaujímalo.

 

 

 

To je z dnešného výletu všetko, nabudúce sa môžeme spolu pozrieť opäť niekam na západ Slovenska. smiley

 

S pozdravom vaša Saška.

 

 

Ak ťa zaujímajú tipy na výlet s tvojim psíkom sleduj pravidelne náš blog Tipy na výlet.

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Karolína - PesBruno.sk
pred 8 rokmi
Amy je veľká krásavica! Saška je zo žilinského útulku :) Vždy vravím, že títo naši útulkáči sú najkrajší. Keď pôjdete na výlet, nezabudnite Amy odfotit a pochváliť sa s ňou tu u nás u Bruna :)
Michelle's piggies
pred 8 rokmi
My máme doma Saškinu dvojníčku!!!! Akoby si z oka vypadli :) Z útulku v Brezne. A ďakujeme za tip, kde aj s našou Amy môžeme ísť na výlet a môže obdivovať krásy Slovenska spolu s nami :)
Blog Fórum