Jabĺčkové koláčiky so zázvorom nie len pre psov

Jablko, zázvor a grécky jogurt. Skvelá kombinácia dobrôt, ktoré môžeš ponúknuť nielen svojmu psovi. Prečítaj si recept a pusti sa do pečenia.

Jabĺčkové koláčiky so zázvorom nie len pre psov
Zdroj foto:
7461
Reklama

DIY: Jabĺčkové koláčiky so zázvorom nie len pre chlpáčov

 

Ingrediencie:

  • 1 hrnček múky (použila som sójovú)
  • 1/2 hrnčeka nastrúhaného jablka
  • 2/3 hrnčeka čistého gréckeho jogurtu
  • 1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru alebo 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1 lyžica kokosového oleja

 

 

Postup:

Všetky ingrediencie spolu dobre vymiešaj do hladkého cesta. Ak použiješ iný jogurt ako grécky, počítaj so zvýšenou spotrebou múky. To preto, lebo grécky je hustejší ako klasické jogurty, hoci aj smotanové. Cesto vyvaľkaj na hrúbku asi jedného centimetra. A môžeš sa pustiť do vykrajovania. Jednotlivé kúsky šupni na plech s papierom na pečenie. Teplotu navoľ približne na 180 °C. Na to aby boli koláčiky pri tejto teplote dokonale hotové, budú potrebovať cca 20 až 25 minút času. Tesne pred vybratím ich môžeš ešte potrieť vajíčkom, aby lahodili aj oku.

 

Naša štvornohá prieberčivá stravníčka asi po desiatom schrúmanom kúsku spokojne odfúkla, čo znamená, že môže byť. Čo ma veľmi teší, keďže sa obvykle nepriblíži k ničomu, v čom nie aspoň  kúsok mäsa. Čo ma teší ešte viac, na testovanie chuti sa dostalo aj u ľudskej posádky. A ževraj s domácim jahodovým lekvárom to chutí skvelo. smiley  

 

 

A čo zdravé sa nachádza v tomto recepte?

Napríklad také jablko. Vedel si že obsahuje až 13 rôznych vitamínov? Alebo to, že ak chceš svojmu miláčikovi pomôcť pri hnačke, pridaj mu do jedla sladké jablko? Naopak ak má zápchu, peristaltiku čriev popoženie jablko kyslé? Veľmi zaujímavou funkciou jablka je aj to, že funguje ako prírodná zubná pasta. 

 

Pozitívne účinky zázvoru sú snáď nekonečné. Len v skratke môžem spomenúť týchto 5 základných vlastností: znižuje riziko srdcovo-cievnych ochorení, podporuje imunitu, zlepšuje trávenie, detoxikuje organizmus a eliminuje rast rakovinových buniek.

O zázvore a jeho účinkoch na psí organizmus sme písali tu >>>  5 dôvodov, prečo je ZÁZVOR prospešný pre tvojho psa

 

 

Dozjedenia priatelia!

A nezabudni sa s nami opäť podeliť o fotografie tvojho miláčika s novou pochúťkou a my ťa za to odmeníme wink  Krásne fotografie posielaj na pesbruno@pesbruno.sk

 

 

Viac receptov nájdeš tu >>> Brunov receprátik <<<

 

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum