RECENZIA NA KNIHU: Poslušnost i bez vodítka. Jak vychovat soustředěného a sebevědomého psa

Ako premeniť psa nesústredeného a ustráchaného na psa uvoľneného, ktorý verí sám sebe? Dôverovať mu aj v zložitých situáciách? To všetko je možné za pomoci tréningov plných pozitívnych metód. Autorka Leslie McDevittová ti ukáže ako na to.

RECENZIA NA KNIHU: Poslušnost i bez vodítka. Jak vychovat soustředěného a sebevědomého psa
Zdroj foto:
7374
Reklama

Poslušnost i bez vodítka

Jak vychovat soustředěného a sebevědomého psa

(Leslie McDevittová)

RECENZIA NA KNIHU:

 

Či už v bežnom živote alebo pri psích športoch je dobré ak sa môžeš stopercentne spoľahnúť na svojho psa. Ak je však jeho ochota spolupracovať podlomená okolitými vplyvmi, je dobré vedieť ako čo najrýchlejšie odbúrať tieto negatívne účinky.

 

„Hlavním cílem kurzu je, aby si každý student více všímal svého psa a uvědomil si potřeby psa, ať už jde o přítele a společníka, nebo psa závodního.“

 

Prvýkrát som túto knihu čítala v období, keď sme s priateľom dostali do dočasnej starostlivosti sedemročného veľkého bradáča. Takmer úplne bez vedomostí o pozitívnych metódach výcviku nám v tom čase pomohla zvládnuť jeho temperament ovplyvnený ťažkou minulosťou.

 

Druhýkrát čítam knihu dnes, popri prebiehajúcich agility tréningoch s našou kríženkou Sašou. Hľadáme spolu možnosti, ako pokoriť strach z nového priestoru, či zmaximalizovať jej sústredenosť často narušovanú prítomnosťou iných psov.

 

Inými slovami povedané, sedem hlavných kapitol, predstavujúcich zároveň sedem výcvikových dní je určených pre všetkých, ktorí chcú zdokonaliť nielen svojho psa, ale predovšetkým samých seba. Bez rozdielu či sa venuješ bežnému výcviku poslušnosti, alebo tréningom psích športov.

 

 

„Poslušným odvážnym psom“ (POP) sa podľa autorky stane každý pes, ktorého chovanie je typické pre spodný koniec spektra stimulácie. Ide o správanie ako napríklad:

  • rýchle strácanie pozornosti,
  • časté „začenichávanie sa“,
  • orientácia na okolité prostredie,
  • alebo napádanie iných psov z dôvodu jeho samotného zneistenia.

 

Ľudská polovička tímu sa zdokonalí napríklad v takých oblastiach, ako je správna úroveň stimulácie psa, alebo ako rozdeliť požadované chovanie do menších krokov.

 

„Nenechte se nikým vmanipulovat do něčeho, o čem cítíte, že je pro vašeho psa špatné.“

 

Pre lepšiu orientáciu v jednotlivých výcvikových úsekoch autorka opisuje najrôznejšie typy hier. Pomocou nich vás prevedie krok za krokom celým procesom, pričom nezáleží či si tréner, ktorý sa chce zdokonaliť vo svojich vedomostiach, alebo priamo študent so svojim psím kamošom.

 

Nechaj to, Pozri sa na to, Daj mi pauzu alebo Hra na vypínač ti dokonale pomôže nadviazať lepší, ale hlavne sústredenejší kontakt so svojím psom.

 

Hoci je táto kniha venovaná predovšetkým agility pretekárom, jej hodnota siaha ďaleko za hranice tejto oblasti. Pomocou nej si poradíš s takými problémami ako je nesústredenosť, precitlivenosť či rýchla vzrušivosť u psa. Kniha Poslušnost i bez vodítka je plná tréningových cvičení, ktoré ti pomôžu napraviť nežiadúce chovanie tvojho psieho kamoša.

 

 

 

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum