RECENZIA NA KNIHU: Trénink je v hlavě. V té vaši, i v té zvířecí

Aj tebe sa počas tréningu stáva, že sa občas dostaneš do slepej uličky? Všetko ide hladko, no nakoniec sa zasekneš na drobnej maličkosti? S istotou vieme, že táto skvelá knižná novinka ťa posunie vždy tým správnym smerom.

RECENZIA NA KNIHU: Trénink je v hlavě. V té vaši, i v té zvířecí
Zdroj foto:
6723
Reklama

Trénink je v hlavě

V té vaši, i v té zvířecí

(František Šusta)

RECENZIA NA KNIHU

 

Pokiaľ si jeden z tých vášnivých psíčkarov, ktorý má už prelúskanú nejednu knihu o tom ako so psom, táto kniha je pre teba ako stvorená. Nenájdeš v nej osvedčené postupy na poslušnosť, ani návody ako zvládnuť základný tréning. Čo tu však určite nájdeš, je to, čo si vždy hľadal v iných knihách medzi riadkami.

 

Tak hlboko ako to len ide

Ako som už v úvode načrtla, kniha je plná detailov, podrobností a tréningových vychytávok. Zároveň je voľným pokračovaním autorovej prvej knihy „Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct.“ Dovolila by som si povedať, že tak hlbokú a podrobnú analýzu tréningu, ako František Šusta skompletizoval vo svojej publikácií, české ani slovenské vydavateľstvo ešte nepublikovalo.

 

Nič nie je zadarmo

Možno to neznie úplne lákavo, ale autor hneď v úvode knihy upozorňuje svojich čitateľov na to, že sa „myšlienkovo zapotia“. Čo to znamená? Asi toľko, že ak čakáš (rovnako ako ja) hotové riešenia na konkrétne problémy, budeš sklamaný. 

 

Autor sa totižto krásne pohral s najrôznejšími fázami a metódami tréningu, pričom v každej kapitole ponúka niekoľko príkladov (príbehov), či už reálnych, alebo z rady fantázie. Čitateľovi ponúka istý čas na to, aby sám vyriešil problém, ktorý sa v príbehu nachádza.

 

A čo ďalej?

František Šusta ťa samozrejme nenechá v štichu. Svoje riešenia, alebo to, ako by mohol konkrétny príbeh skončiť, ti podrobne rozpovie či už na konci každej kapitoly, alebo v poslednej kapitole „A ještě vám dlužím ta řešení...“

 

 

Na čo všetko sa možno ešte tešiť?

Tešiť sa možno na rozbor toho, čo sa deje vo vnútri každého konkrétneho tréningu. Množstvo prehľadných tabuliek a grafov ti pomôže zorientovať sa v témach ako sú napríklad:

 

  • ABC analýza – je jednoduchšie meniť konkrétne chovanie, ako charakter psa
  • inou cestou k rovnakému cieľu
  • stres, jeho fázy a ako s ním pracovať
  • hľadanie a udržanie rovnováhy v tréningu
  • CTRL + ALT + DEL – využívanie jednoduchých trikov ako reštart mysle psa a mnoho ďalších.

 

Etológ a známy tréner zvierat František Šusta ponúka vo svojej najnovšej publikácií množstvo nových informácií z oblasti hlbšieho chápania a správnych postupov týkajúcich sa tréningu (nielen) psov. Čítanie vrelo odporúčam každému, kto sa chce zdokonaliť v porozumení psej mysle a chce so svojím psom dosiahnuť harmonický vzťah.

 

 

 

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum