Tip na výlet so psíkom: Bojnice

Mesto Bojnice hádam ani netreba predstavovať. Krásny zámok, ZOO, kúpele… turisticky vyhľadávané miesta. My sme sa chceli presvedčiť o tom, že sa dá tento výlet absolvovať aj so psíkom. Poďme sa na to pozrieť!

Tip na výlet so psíkom: Bojnice
Zdroj foto:
6866
Reklama

Tip na výlet so psíkom: Bojnice

 

 

Vybrali sme sa aj na noc, aby sme mali prehľad o tom, či sa v Bojniciach nájde aj dog-friendly ubytovanie. Nebola to až taká katastrofa, dá sa so psíkom ubytovať vo viacerých zariadeniach. U nás zvíťazil hotel Belassi kvôli svojej výhodnej polohe v centre mesta, záhrade, kde sa Shaggy mohol motkať a zaujímavej gastronómii.

 

Venčenie sme riešili v parku pod Bojnickým zámkom. Hafani tu však musia byť na vodítku. Park plynule nadväzuje na pešiu zónu rôznymi stromovými alejami. Sú z neho pekné pohľady na zámok a okrem viacerých cudzokrajných drevín sa v ňom nachádza aj Lipa kráľa Mateja, viac ako 700 ročný chránený prírodný výtvor.

 

 

Keďže Shaggy je kultúrny psík, nevadilo mu prechádzať sa v okolí zámku. Navštívili sme aj uličku remesiel. Je nedostatočne označená, treba sa radšej orientovať podľa Bojnického dvora, do areálu ktorého patrí. V malých obchodíkoch s vizážou remeselných domčekov sa dajú kúpiť hand-made vecičky a suveníry, či posedieť si na káve.

 

Chceli sme sa ešte ísť pozrieť do kúpeľov, ale celé sú situované v ohradenom kúpeľnom parku, do ktorého psíkovia nemôžu ísť. Tak daj bacha a neokašli sa tak, ako my. Inak tento výletík odporúčam, Bojnice pekne budujú a je vidno, že peniaze sa do cestovného ruchu celkom investujú.

 

 

 

Keďže sme v kúpeľoch nepochodili, rozhodli sme sa navštíviť ešte Prievidzu a pohľadať miestny lesopark. Dá sa k nemu pohodlne dostať autom (nám sa to nepodarilo, lebo sme prišli z druhej strany nejakým neoficiálnym vstupom :D). Boli sme príjemne prekvapení. V udržiavanom prostredí si môžeš za pár eur prenajať ohnisko alebo aj altánok s prichystaným drevom a opekať si tu. Deti sa môžu vyblázniť na preliezkach a šmýkačkách. Z lesoparku vedú rôzne turistické trasy a chodníčky. Nachádza sa v ňom aj reštaurácia a vyhliadková veža. Psíkov sme postretali viacerých, mali by byť na vodítku, ale v odľahlejších častiach boli pustení aj na voľno. Atmosféru dotvárajú drevorezbárske výtvory. V lete sa v amfiteátri, ktorý je súčasťou parku, konajú Hornonitrianske folklórne slávnosti.

Naozaj pekné miesto v prírode a zároveň blízko mesta ako stvorené na víkendové relaxovanie.

 

 

Ak sa na niektoré z týchto miest pôjdeš pozrieť, želáme ti pekný výlet a nezabudni robiť dobré meno psíčkarom, zbieraj po svojom chlpáčovi kôpky. Našli ste ďalšie vychytávky a zaujímavé miesta? Neváhaj a daj nám vedieť.

 

 

 

Ak ťa zaujímajú tipy na výlet s tvojim psíkom sleduj pravidelne náš blog Tipy na výlet.

 

Veronika Línerová
Veronika Línerová
Psíčkarka celou bytosťou, zakladateľka stránky labkynacestach.sk, na ktorej nájdeš recenzie dog-friendly hotelov a kaviarní na Slovensku, tipy na výlety a podujatia so psíkom a iné zaujímavosti. Okrem toho milovníčka života, športu, cestovania a dobrého jedla.
Reklama
Blog Fórum