Tip na výlet so psom: Trenčín a Trenčianske Teplice

Shaggy a Veronika ti predstavia okolie Trenčína a ukážu ti miesta, kam sa môžeš vybrať na výlet s tvojím psíkom. Čítaj ďalej.

Tip na výlet so psom: Trenčín a Trenčianske Teplice
Zdroj foto:
6754
Reklama

Tip na výlet so psom: Trenčín a Trenčianske Teplice

 

Do Trenčína nás zaviedla nutnosť navštíviť veterinárnu kliniku, mimochodom jednu z najlepších na Slovensku, pretože tester Shaggy na tom nebol zdravotne najlepšie... Spojili sme teda príjemné s užitočným, keď už máme behať po doktoroch, nech si to aspoň všetci užijeme a máme výlet.

 

Ubytovanie sme si vybrali v kľudnom prostredí apartmánového domu Zoerentals,  aby sme to mali blízko na kliniku a priestor na venčenie bol tiež po ruke. Stačilo prejsť cez cestu a hneď si na nábreží Váhu, kadiaľ vedú rôzne chodníčky. Dá sa ísť kultivovane po asfaltovej cestičke, ale my sme pred "rannou špičkou" cyklistov a chodcov zbehli viac do divočiny.

 

 

Boli sme sa prejsť aj na hrad, veď čo by to bol za pobyt v Trenčíne, keby sme tam nešli. Zistili sme, že na prehliadku malého okruhu - to znamená vonkajšie časti, hladomorňa, obranné veže, nádvorie môžeš ísť aj so psíkom! Myslím si, že super možnosť, ale bohužiaľ to chcú od ďalšej sezóny zmeniť... Tak vybehni ešte so psíčkom na výlet, kým sa dá.

 

Super prechádzky s chlpáčmi musia byť v lesoparku Brezina. Dá sa tu behať, bicyklovať, v zime bežkovať. My sme sa tam už nestihli ísť pozrieť, čo ma dosť mrzí. Do lesoparku sa dá dostať priamo z centra Trenčína. Bralo, na ktorom stojí Trenčiansky hrad je jeho súčasťou. V časti zvanej Čerešňový sad sú altánky a ohniská na opekanie. Decká aj dospelí sa môžu vyblázniť v lanovom parku Tarzánia.

 

 

Keď už sme sa nachádzali na tomto konci, zastavili sme sa omrknúť aj Trenčianske Teplice. Kúpele známe filmovým festivalom patria medzi najstaršie na Slovensku a populárne sú medzi domácimi aj zahraničnou klientelou. Zameriavajú sa na liečbu pohybového ústrojenstva, psoriázy a pomôžu s chorobami z povolania. Nachádzajú sa v pomerne horskom prostredí Strážovských vrchov a mestečko si zachovalo atmosféru a ráz kúpeľného centra. Pôsobí ucelene a noblesne, dýcha históriou. Ľudia sú dobre naladení, veď si prišli oddýchnuť a spomaliť. Nikto sa nepozastavuje nad tým,že dámy si ku kávičke dajú koňak a páni už o desiatej stískajú v ruke jedno orosené pivo.

V kúpeľoch nemôže chýbať park. Trenčianske Teplice ho majú naozaj rozsiahly a rozprestiera sa od pešej zóny v centre, kde nájdeš aj Most slávy až priamo pod les, kadiaľ tečie aj potôčik. Úpravou potoka vzniklo umelé jazero, pôvodne na kúpanie a dnes tu môžeš kŕmiť kačičky. Jasné, že tu rastú rôzne naše aj exotické dreviny. Psíkovia sú v parku vítaní, aj koše na exkrementy sú po ruke, len treba mať hafana na vôdzke.

 

 

 

 

Máš ďalšie poznatky o týchto lokalitách vhodné pre páničkov? Vieš,kam ísť na dobrú kávu aj s chlpáčom? Prosím povedz nám o tom v komentároch a kľudne zaves aj foto.

 

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

Veronika Línerová
Veronika Línerová
Psíčkarka celou bytosťou, zakladateľka stránky labkynacestach.sk, na ktorej nájdeš recenzie dog-friendly hotelov a kaviarní na Slovensku, tipy na výlety a podujatia so psíkom a iné zaujímavosti. Okrem toho milovníčka života, športu, cestovania a dobrého jedla.
Reklama
Blog Fórum