Výlet so psom: Českosaské Švajčiarsko v zime aj v lete

Tip na výlet so psom. Fascinujúce a unikátne. Iba dve z mnohých charakteristík Českosaského Švajčiarska. Kde to je a čo všetko sa tu oplatí navštíviť? To sa už dočítaš v článku.

Výlet so psom: Českosaské Švajčiarsko v zime aj v lete
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
3216
Reklama

Tip na výlet so psom:

Českosaské Švajčiarsko v zime aj v lete

 

Národný park Českosaské Švajčiarsko sa nachádza na hranici Českej republiky a Nemecka, pričom svojou rozlohou zasahuje do území obidvoch štátov. Svojou jedinečnosťou láka každoročne veľké množstvo turistov.

 

My sme tento nádherný kút zeme navštívili v zimných mesiacoch, a tak si užili celú jeho krásu a majestátnosť takmer osamote. Národný park ponúka plné vrece možností ako tu stráviť voľné dni. Vybrali sme sa na legendárny skalný most Bastei a navštívili pieskovcové Tiské steny.

 

Skalný most Bastei

Most patrí medzi najvyhľadávanejšie turistické atrakcie a sám je symbolom nemeckej časti národného parku. Skaly na Bastei vznikli vplyvom vodnej erózie. Most je dlhý 76 metrov a preklenuje hlbokú priepasť nazývanú tiež „Kuní jáma“. Toto miesto sa považuje za prvú európsku turistickú stavbu.

Foto: Karolína Dobiašová

V okolí mosta Bastei sa nachádza veľké množstvo vyhliadok, odkiaľ sa ponúkajú nádherné výhľady na okolité skalné veže. Turistika, alebo skôr prechádzka na toto miesto patrí medzi tie menej náročné. 

Foto: Karolína Dobiašová

Most Bastei sa určite oplatí navštíviť v rôznych ročných obdobiach. V horúcich letných mesiacoch si užijete krásne západy slnka a hru tieňov s poslednými lúčmi, naopak v zime si vychutnáte pokoj, ktorý prichádza so zníženým počtom turistov. 

Foto: Karolína Dobiašová

Tiské steny

Skalné mesto s veľkým množstvom veží, námestiami a tajnými zákutiami. Táto podmanivá krása si získa snáď každého z nás. Môžeš tu absolvovať malý a veľký okruh. Ak sa však nevieš rozhodnúť, nie je problém v rámci jednej prechádzky stihnúť obidve vychádzky.

Foto: Karolína Dobiašová

Nezabudni, že ideš do skál. Zíde sa ti dobrá obuv, ktorá tvoj výlet spraví bezpečnejším. Malý okruh trvá cca hodinu, veľký približne dve. Ak si chceš čas strávený medzi stenami naozaj užiť, venuj výletu celý deň.

Foto: Karolína Dobiašová

Tiské steny sú prístupné celoročne, vstupné pre dospelých je 30,- Kč. Svoje auto je možné zaparkovať priamo pri turistickej chate. Tu môžeš zároveň počas celého dňa využiť ponuku jedál v miestnej reštaurácií.

Foto: Karolína Dobiašová

Českosaské Švajčiarsko je plné nádherných miest a okrem týchto dvoch spomínaných výletov, môžeš navštíviť aj ďalšie vychýrené lokality. Napríklad Pravčickú bránu, pevnosť Königstein, sútoky Kamenice alebo stolovú horu Lilienstein.

 

 

 

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum