Turistika so psom: Vrch Vtáčnik a jeho vznešené okolie

Tip na výlet so psom. Tentokrát sa Saša túlala v pohorí Vtáčnik, kde navštívila hneď niekoľko veľmi zaujímavých miest. Prečítaj si, kam všade sa dostala a čo pekné videla.

Turistika so psom: Vrch Vtáčnik a jeho vznešené okolie
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
3800
Reklama

Tip na výlet so psom: Vrch Vtáčnik a jeho vznešené okolie

 

Pohorie Vtáčnik je súčasťou CHKO Ponitrie. Na jeho hrebeň sa dostaneš ako zo strany Prievidze, tak aj od Žarnovice. V tomto smere sa ti naskytá veľké množstvo výletov na ktoré sa môžeš vydať.

 

 

Ak máš spolu s tvojim pánom dobrú kondičku a zima ti nerobí veľké problémy, je Vtáčnik a jeho okolie to pravé na zimnú turistiku s krásnymi výhľadmi do okolia.

Jedna z možných trás, pre ktoré sa môžeš rozhodnúť, vedie po zelenej značke z obce Kľak ku Partizánskej chate. Tu si môžeš príjemne oddýchnuť, načerpať nové sily a rozhodnúť sa kam ďalej.

výlet so psom, turistika so psomFoto: Karolína Dobiašová

Ak budeš pokračovať ďalej po zelenej značke, ktorá tu naberá celkom slušné stúpanie, za hodinu sa dostaneš na vrch Vtáčnik (1346 m.n.m).

turistika so psomFoto: Karolína Dobiašová

Z jeho vrcholu sa ti naskytnú nádherné výhľady do šíreho okolia a sľubujem ti, že výstup na tento kopec naozaj stojí za to. Po červenej značke sa po hrebeni dostaneš na Kláštorskú skalu. Tá je svojou výškou 1279 m.n.m tretím najvyšším vrchom v pohorí Vtáčnik.

 

 

 

 

 

Určite si na toto miesto vyhraď viac ako len krátku zastávku. Kláštorská skala je najväčším a najimpozantnejším skalným útvarom pohoria. Z tohto malého skalného mestečka sa ti rovnako ako z Vtáčnika ponúka krásny panoramatický výhľad na všetky strany.

turistika so psom

Foto: Karolína Dobiašová

Ak by si z Partizánskej chaty už nemal ďalej chuť ísť smerom hore, ale radšej by si sa len príjemne prešiel bez väčšej námahy, určite odporúčam Pokutský vodopád. Nenachádza sa na značenej trase, avšak prístup k nemu je jednoduchý. Kúsok pod chatou odboč doprava na asfaltovej ceste, ktorá vedie ku chate.

 

 

 

 

Pokutský vodopád je najväčší v CHKO Ponitrie. Samozrejme ako každý vodopád, najväčšiu silu má na jar, avšak v zime keď zamrzne má toto miesto neopakovateľnú atmosféru.

 

turistika so psomFoto: Karolína Dobiašová

Krásnych miest v pohorí Vtáčnik je naozaj neúrekom. Stačí otvoriť mapu a podľa svojej aktuálnej kondície a chuti, sa rozhodnúť pre tú najlepšiu trasu.

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum