Tip na výlet so psom: Donovaly

Veronika a Frigo ťa tentokrát zoberú na potulky po čarovných Donovaloch. Prečítaj si ako sa im na výlete páčilo a načerpaj inšpirácie, kam so psom ;)

Tip na výlet so psom: Donovaly
Zdroj foto: Labky na cestách/Veronika Mandúchová
3926
Reklama

Tip na výlet so psom  

Donovaly

 

Donovaly sú v podstate malá obec v okrese Banská Bystrica na rozhraní Veľkej Fatry a Starohorských vrchov. Všetci ale Donovaly poznáme skôr ako lyžiarske stredisko. My sme sa tu s Frigom vybrali stráviť víkend a zistiť, či je to tu dog-friendly.

 

donovaly so psomFoto: Veronika Mandúchová

Nachádzajú sa tu dva lyžiarske areály - Záhradište a Nová hoľa. Nová hoľa je druhý najvyšší vrchol tohto strediska (1370 m.n.m.) a vedie naň aj kabínková lanovka. Priamo na svahu sa nachádza aprés-ski bar Yeti, kde bol Frigo veľmi obľúbený. V tesnej blízkosti majú stanovisko psie záprahy, je to celkom divočina, keď všetci začnú štekať a kňučať...Frigo slabo nechápal, o čo im ide laugh Donovaly majú dlhoročnú tradíciu psích záprahov a niekoľkokrát sa tu konali aj Majstrovstvá sveta či Európy.

 

Čo sa týka ubytovania,my sme si tento rok vybrali hotel Galileo. Ku psíkom bol personál dosť tolerantný, dokonca aj do reštaurácie menšie plemená púšťali na raňajky či večeru. Výhodou tohto hotela je poloha. Nachádza sa v centre strediska priamo pri hlavnom parkovisku odkiaľ sa všetci lyžiari presúvajú na svah. Dog-friendly je aj hotel Encián, keď máš chuť na menšie ubytovacie zariadenie.

 

Foto: Veronika Mandúchová

S Frigom nás bez problémov pustili aj do Donovalského pivovaru. Je to pomerne nová reštaurácia a remeselný pivovar, kde varia výborné pivo, organizujú koncerty a super varia. Výborná je ochutnávka pív, kde dostaneš z každého momentálne navareného piva maličký decový krígel. Friga pekne obslúžili a doniesli mu misku s vodou.

 

 

 

O miesta na prechádzanie núdza nie je a môžeš sa vybrať aj na turistiku. Po červenej značke sa dostaneš na vrch Zvolen a Kozí chrbát, po žltej do Korytnice a po zelenej do strediska Šachtičky. Musím skonštatovať, že Donovaly sú vo veľkej miere dog-friendly stredisko a nestretli sme sa s odmietavým postojom ku psíkom. Určite je to spôsobené aj zahraničnou klientelou, ktorá bežne požaduje povolený vstup so psami do hotelov či reštaurácií. Aj my sme stretli Rakúšanov či Maďarov ubytovaných s chlpáčmi. Len tak ďalej Donovaly!

 

 

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

Veronika Línerová
Veronika Línerová
Psíčkarka celou bytosťou, zakladateľka stránky labkynacestach.sk, na ktorej nájdeš recenzie dog-friendly hotelov a kaviarní na Slovensku, tipy na výlety a podujatia so psíkom a iné zaujímavosti. Okrem toho milovníčka života, športu, cestovania a dobrého jedla.
Reklama
Blog Fórum