Ako si Denisko vybral svoju rodinu

Dnešný príbeh je o to krajší, že jeho slová nesú posolstvo. Odkaz o tom, že matka počúvla svoju dcéru, vďaka čomu do ich sŕdc pribudla ďalšia veľká láska, Denisko.

Ako si Denisko vybral svoju rodinu
Zdroj foto: Petra Jánošíková
3379
1
Reklama

Ako si Denisko vybral svoju rodinu

 

Ahojte,


rada by som sa podelila o príbeh so šťastným koncom a inšpirovala tak ďalších ľudí, ktorí váhajú a boja sa psíkov z útulku. Pred 8 rokmi nám zomrel psík. No po týždni to ticho v byte lámalo srdce ešte viac ako strata milovaného člena rodiny. Moja mama chcela jacka russella a tak začala hľadať šteniatka na bazos.sk. Netušila o problematike množiteľov, pred 8 rokmi táto téma nebola až tak známa a medializovaná. No ja som o tom vedela, tak som túto možnosť ihneď zarazila.

adopcia-pes-utulokFoto: Petra Jánošíková

Denisko sa dlho v útulku neohrial

Začala som hľadať psíkov cez internet v útulkoch. Otvorila som si stránku Slobody zvierat a tam na mňa vyskočil on. Môj milovaný križený Jack russell s jazvečíkom. Zistila som si o ňom, že ho chudáčika naháňali 4 dni v Rusovciach, až sa nakoniec zamotal v kríkoch a už nemal (našťastie) kam ujsť. V útulku bol len 3 dni. Utekala som za mamou (vtedy som mala len 16 rokov), ukázala jej ho aký je krásny.

 

Na pozdrav sa labka predsa dáva

Išli sme sa na neho pozrieť. Keď ho k nám priniesli, čupla som si k nemu a on mi podal labku. Slzy sa zo mňa liali a v tej chvíli som si uvedomila, že to nie ja som si vybrala jeho, ale on si vybral mňa. Stačila sekunda na to, aby som ho začala milovať.

adopcia-pes-utulokFoto: Petra Jánošíková

Veterinár nám povedal, že mal zlomené predné nožičky aj chvost. Bol týraný a veľmi bojazlivý. Zvykal si u nás pol roka, kým začal veriť hlavne maminmu priateľovi. Mal neuveriteľný strach z vysokých chlapov. Bolo teda jasné, kto mu ubližoval. Dnes je z neho nádherný, zdravý fešák, ktorý sa z rodičovského domu odsťahoval so mnou a s mojim priateľom do vlastného.

 

Prajeme ti ešte dvojnásobok šťastných rokov

Sme spolu s Deniskom 8 rokov a neľutujem jediného dňa s ním a neexistuje nič, čo by nás mohlo rozdeliť. Boli aj ťažké chvíle, keď sa chcel s každým biť, ťahal na vodítku, no tento problém sme ľahko vyriešili kastráciou a stal sa z neho nežný, prítulný, kľudný maznáčik. Chodí bez vodítka, nebije sa a má veľa kamarátov. Je to najvďačnejšie stvorenie aké poznám. Teší sa z maličkostí, miluje deky a hračky. Dúfam, že tu so mnou zostane ešte ďalších 8 rokov. heart

adopcia-pes-utulok
Foto: Petra Jánošíková

Ľudia, nebojte sa psíkov z útulku, kvôli ich nejasnej minulosti. Pri trpezlivosti a láske sa z nich stanú tie najvďačnejšie psy pod slnkom. Nepodporujte množiteľov, kde tak isto neviete, čo kupujete, pretože sa aj tak nejedná o čistokrvné psy. Zbytočne za ne vyhodíte veľa peňazí a ešte viac peňazí necháte u veterinára, kvôli ich prešľachteniu.


Adoptujte! Urobíte radosť sebe a zachránite psiu dušu, ktorá to tak veľmi potrebuje.

Pozdravujeme všetkých havkáčov a prajeme vám všetkým správne rozhodnutie smiley

 

 

 

Reklama
Gita
pred 7 rokmi
Mozem potvrdit ze Denisko ma tu najlepsiu panicku Petrusku a pana Janka,len zabudla este napisat ze po adopcii nas Denisko vital doma s usmevom a cely chrup ukazal.mama
Blog Fórum