Tip na výlet so psom: labkami po Chorvátsku

Tip na výlet so psom. Náš prvý výlet o ktorom vám chceme povedať viac, je CESTA CHORVÁTSKOM. Chorvátsko navštevujeme dosť často a preto sa chceme podeliť o zážitky.

Tip na výlet so psom:  labkami po Chorvátsku
Zdroj foto: Natália Vlčková
3079
Reklama

Tip na výlet so psom:  labkami po Chorvátsku

 

Prvou destináciou, ktorú sme navštívili bol Zadar – staré mesto, práve tu sa nachádzajú známe morské varhany a pozdrav slnka. Mesto je ako stvorené na prechádzky s množstvom atrakcií. (Až na leto kedy tu je veľmi veľa turistov).  S Dorkou si vždy užívame prechádzku po Zadare aj keď tu nie je veľa plochy na voľný pohyb psíka, ale  predsa sú tu aj zelené miesta kde priamo povoľujú voľný pohyb psíka. Nachádza sa tu množstvo kaviarní  a reštaurácií kde nás pustili aj s Dorkou, a milo ma prekvapili keď iniciatívne Dorke priniesli vodu aby sa aj ona osviežila. Havkáči sa môžu okúpať v mori a pokračovať ďalej starý mestom. Dorka navštívila Zadar aj v centre mesta, v nákupných zónach, kde je povolený vstup so psom. Samozrejme sa tu nachádzajú aj parky na venčenie havkáčov. Dorka odporúča reštauráciu Šime kde majú vždy milý prístup k zákazníkom a výborne pripravujú morské plody, takže určite odporúčam vyskúšať práve túto reštauráciu.

 

Natália Vlčková

 

Nin:  Opäť sme navštívili staré mesto Nin, kde sa nachádza aj piesková pláž. Toto mesto je malé a je celkom rýchlo prejdené, ale aj tak stojí zato. Je podobné Zadaru, ale každé z našich navštívených miest má svoje čaro. Ako výlet to bolo skvelé, ale tráviť dovolenku na tomto mieste by sme si nevedeli predstaviť vzhľadom nato, že je to menší ostrovček a je tu veľa zátok. Po historickej stránke je to  krásne. Keďže sme to mali prejdené  pomerne rýchlo nezdržiavali sme sa v reštauráciách a venovali sme sa histórií mesta.

 

Natália Vlčková

Ďalej na potulkách labkami sme sa vybrali do známeho mesta Trogir. Toto mesto odporúčame navštíviť mimo sezóny pretože sú tu veľmi úzke uličky a nechceme predsa aby nám nášho labkáča postúpali. Na začiatku nám trošku nevyšlo počasie, ale nakoniec sa nám vylepšilo. Stretli sme sa tu s novými psími kamošmi. Dokonca sme zvládli výstup na hrad cez rebrík.

 

 

Natália Vlčková

Primošten Je to jedna z našich obľúbených  destinácií. Auto zaparkujete neďaleko pláže kde sa nachádza aj výborná rodinná pekáreň. Kamenistá pláž obkolesuje celé pobrežie. Ak by vás už nudilo opaľovanie tak vám odporúčam prechádzku okolo mesta kde vás uchváti výhľad na more. Vášho maznáčika môžete vyvenčiť v parku neďaleko pláže. Historická časť mesta je síce malá ale zato zaujímavá. Pre najmenších je tu kopec atrakcií a ihrisiek. 

 

Natália Vlčková

Dorka je veľký milovník vody a plávania, preto vyberáme destinácie a pláže kde je povolené kúpanie psíka.

 

Natália Vlčková

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

Reklama
Blog Fórum