Nitrania, viete kam sa ísť v horúčavách schladiť so svojím psom?

Všetci riešime, kam sa so psom ísť v týchto horúčavách okúpať. V okolí Nitry veľa možností nie je, avšak my sme predsa len jedno pekné miesto na kúpanie našli.

Nitrania, viete kam sa ísť v horúčavách schladiť so svojím psom?
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
4992
1
Reklama

Nitrania, viete kam sa ísť v horúčavách schladiť so svojím psom?

 

Nie každé mesto má možnosti prírodných kúpalísk a ešte k tomu spojených s možnosťou pribalenia svojho psa. Nitra však jedno také miesto má, a hoci nie je úplne vhodné pre ľudí, pre psy je priam stvorené.

 

Medzi malým a veľkým parkom, iba kúsok od mestského kúpaliska, sa nachádza na rieke Nitra vodné dielo Hydrocentrála. Jej hlavným účelom je regulovanie prietoku, výroba elektrickej energie, či čistenie rieky od odpadov pevného skupenstva. Ale k veci…

Foto: Karolína Dobiašová

Toto miesto je okrem iného vhodné aj na vyšantenia sa psom, ktorý má rád vodu. Ako som už spomínala vyššie, hydrocentrála reguluje aj množstvo prietoku vody v rieke. V priebehu dňa je preto výška vody za hydrocentrálou rôzna. Podľa toho, koľko vody sa v rieke nachádza.

Foto: Karolína Dobiašová

Ak je voda vodným dielom brzdená, objavíš tu malú kamienkovú pláž, na ktorú sa bez akýchkoľvek problémov z chodníka dostaneš. Voda má na väčšine miestach hĺbku do 30 cm. Samozrejme ďalej od pláže naberá aj rieka hĺbku, preto musí byť pes určite dobrým plavcom. V túto chvíľu ponúka Hydrocentrála ideálny priestor pre bláznoviny vo vode. Keď pes nechce zrovna plávať, môže vodou utekať za hračkami či konárikmi na celkom peknú vzdialenosť (úplne ideálne na formovanie svalstva wink).

 

 

Foto: Karolína Dobiašová

Ak však hydrocentrála púšťa masy vody, plávanie tu je vhodné naozaj len pre dobrých plavcov. V rieke je vtedy silný prúd a netreba preceňovať svoje a ani psie sily.

 

Chodíme sem takmer vždy keď sa v Nitre ocitneme. Naša Saša toto miesto miluje hlavne preto, že sem nechodia húfy psičkárov. Vždy tu niekoho stretneme, avšak vždy maximálne 1 – 2 psíkov naraz.

Foto: Karolína Dobiašová

Chodíš sem aj ty so svojím psom, alebo poznáš iné miesta, kde sa možno so psom okúpať v okolí mesta Nitry? Napíšte nám do komentárov!

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Franco&Noika
pred 5 rokmi
Áno boli sme a je tam super ????
Blog Fórum