Plemená psov, ktoré milujú, keď si s tebou môžu ísť zabehať

Si aktívnym bežcom a nevieš sa rozhodnúť pre to správne plemeno? Prelistuj si náš zoznam, určite si vyberieš správneho parťáka, ktorý ťa bude pri behu sprevádzať.

Plemená psov, ktoré milujú, keď si s tebou môžu ísť zabehať
Zdroj foto: Pexels
9233
1
Reklama

Plemená psov, ktoré milujú, keď si s tebou môžu ísť zabehať

 

Zozbierali sme hŕstku niekoľkých plemien, ktoré sú chovateľmi odporúčané ako vhodní spoločníci na beh. A to nielen pre bežcov profesionálov, ale aj pre víkendových zanietencov. Tieto plemená vyžadujú (čo sa týka behu) len nízku či strednú úroveň tréningu, pretože predispozície pre beh im kolujú priamo v krvi.

 

Odborníci a bežci profesionáli tvrdia, že pre beh je vhodné každé plemeno stredného a veľkého vzrastu. Rozdiel je len v tom, koľko času a trpezlivosti sa v tebe skrýva na to, aby si psa naučil správnej technike a poslušnosti.

 

Aljašský malamut a Sibírsky husky

Neúnavne môžu bežať celé hodiny, pretože práve na to boli tieto plemená vyšľachtené. Sú pripravené fungovať aj v najmenej príjemných podmienkach. Toto plemeno odporúčame hlavne majiteľom, ktorí žijú v chladnejších oblastiach. S vysokými teplotami nie sú úplne kamaráti, a práve to im môže spôsobiť rýchlejšie vyčerpanie či prehriatie organizmu.

 

Dalmantín

Plemeno obľúbené hlavne v hasičskom zbore pre jeho vytrvalosť. Dalmantín je pomerne zdravé plemeno, má stredné požiadavky na tréning, ale hlavne veľkú túžbu sprevádzať ťa pri pravidelných športových aktivitách.

 

Labrador a Zlatý retriever

Retrievre sa nachádzajú snáď na každom bežeckom liste, či zozname venujúcom sa chôdzi. Sú priam stvorené pre prácu s človekom, baví ich byť v prítomnosti ľudí, ich temperament je naozaj skvelý.

 

Štandardný pudel

Je známy pre svoju inteligenciu a správanie. Vhodným spoločníkom na beh je hlavne pre bežcov – začiatočníkov. Dôležité je pamätať si, že hovoríme o štandardnom pudlovi a nie o jeho ďalších menších odrodách. To čo ich predurčuje na beh či dlhé prechádzky, sú práve ich dlhé nohy. Je to zároveň jediné hypoalergénne plemeno na našom zozname, v prípade, že musíte rozmýšľať aj nad touto skutočnosťou.

 

Labradoodle

Toto „zmiešané plemeno“ je súčtom úžasnej povahy labradorov a hypoalergénnych čŕt pudla. Práve táto kombinácia je tak obľúbená a bežci či odborníci začali labradoodla akceptovať na zoznamoch ideálnych psov na beh.

Foto: pixabay

Vipet a Anglický chrt

Ich rýchlosť a šprint je topkou v psom svete. Byť však tak rýchly sa dá byť naozaj len krátky čas. Miernejšie bežecké tempo ovládajú samozrejme tiež. Tieto plemená si vyžadujú o niečo dlhší čas venovaný ich tréningu.

 

Nemecký a Belgický ovčiak

Večný súperi v oblasti K-9. Telo posiate svalmi a správnou vytrvalosťou ich robí dobrými spoločníkmi pri behu. Ich ochranné správanie ti navyše z behu či prechádzky spraví veľmi bezpečnú aktivitu.

 

Vychutnaj si každý moment

 

Beh môže pre teba znamenať hobby, ale tiež sa môže stať príležitostnou záležitosťou. Je len na tebe ako beh vnímaš. Avšak na čo nezabudni je, že sa pokús vychutnať si chvíle, ktoré tráviš so svojím psom. Rob si prestávky, pochvál svojho psa a daj mu najavo, ako si rád, že beží po tvojom boku.

 

Zdroj: http://dogsaholic.com

 

 

Bruno odporúča

Top 10 rebríček najlenivejších plemien psov. Súhlasíš s ním?

15 psích plemien, ktoré milujú horúce počasie

Ako si vybrať správneho chovateľa tvojho budúceho psa a nie ziskuchtivého amatéra?

Prečo si vybrať z útulku dospelého psa?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Mareri
pred 3 rokmi
boerboel so mnou chodí pravidelne behat a vždy ked sa vratime domov už čaka na nejaku maškrtu, odmenu, niečo dobre a chrumkave
Blog Fórum