Tuniakovo - mrkvové buchtičky s chedarovou posýpkou pre psov

Kombinácia tuniaka a syra je naozaj famózna záležitosť pre každé chuťové bunky. Preto ju určite dopraj aj svojmu psovi.

Tuniakovo - mrkvové buchtičky s chedarovou posýpkou pre psov
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
5895
Reklama

DIY: Tuniakovo - mrkvové buchtičky s chedarovou posýpkou pre psov

 

Ingrediencie:

  • 1 šálka ovsenej múky

  • 2 vajcia

  • 2 PL olivového oleja

  • 100g tuniaka (1 konzerva)

  • 3 stredne veľké mrkvy

  • chedar

 

 

Niekedy sa stáva, že chceš uvariť niečo a vzíde z toho nakoniec niečo úplne iné. Tak to bolo aj v tomto prípade. Pôvodne som si vymyslela fantastické psie mafiny, mala som v hlave skvelý recept, čo všetko do nich dám. Priznávam, pár vecí som nedomyslela a pri spracovaní cesta som už vedela, že mafiny sa nekonajú. Ale neprepadla som panike a nakoniec z toho vznikli úžasne chutné psie buchtičky. smiley

recept-pes-tuniak-chedarFoto: Karolína Dobiašová

V prvom kroku som vymiešala cesto z múky, vajec a olivového oleja. Olivový olej som použila ten, v ktorom ležal tuniak v konzerve. V druhom kroku som do cesta primiešala zľahka vyžmýkaného tuniaka rozdrobeného na malé kúsky a postrúhanú mrkvu.

 

Rúru som ohriala na 180°C, cesto vypracovala do ležérne nepravidelných tvarov a naplnila ním košíčky (pôvodne prichystané na mafiny). Podľa veľkosti buchtičiek, vyrobíš z tohto množstva cca 20 až 30 chutných kúskov.

 

Buchtičky sa piekli približne 30 minút, keď začali chytať zlatistý nádych, nastrúhala som na ne chedar, vrátila plech naspäť do rúry a rúru vypla. Syr sa v tom teple krásne roztopil.

recept-pes-tuniak-chedarFoto: Karolína Dobiašová

Hoci som plánovala, napokon som do cesta nepridala ani štipku soli. Dôvod je ten, že samotný syr je slaný. Do cesta môžeš ešte na začiatku pridať bylinky alebo zdravé semiačka.

Dobrú chuť prajeme všetkým labkáčom! (A sľubujem, spomínané mafiny budú nabudúce.)

recept-pes-tuniak-chedarFoto: Karolína Dobiašová

A keď budeš doma majstrovať s vlastným receptom, nezabudni sa Brunovi pochváliť fotkou.

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum