Zdravé mäsové koláčiky pre psy

Ďalší recept z kuchyne nielen pre naše psy. Hoci sme naozaj tieto mäsové koláčiky vyrábali len a len pre naše psy, nedalo nám neochutnať. Výsledok stál zato!

Zdravé mäsové koláčiky pre psy
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
7786
Reklama

DIY: Zdravé mäsové koláčiky so zeleninou pre psy

 

Ingrediencie:

 

  • ½ šálky ryže natural

  • 1 sladký zemiak

  • 2 mrkvy

  • 2 vetvy stopkatého zeleru

  • 250g mletého hovädzieho mäsa

  • 3 vajcia

  • štipka soli

  • 2 PL olivového oleja

  • ½ šálky ovsených vločiek

  • bazalka (prípadne iné bylinky)

 

 

V prvom kroku som si uvarila ryžu. Ryža natural potrebuje pri varení o niečo viac vody ako biela ryža. Na pol šálky ryže je ideálne použiť aspoň jeden a pol šálky vody. Ryžu uvariť do mäkka a nechať vychladnúť.

recept-psie-maškrty-masove-koláčiky-so-zeleninouFoto: Karolína Dobiašová

Kým sa varila ryža, zemiak, mrkvu, zeler, bazalku a ovsené vločky som si rozmixovala. Vo väčšej nádobe som potom zmiešala rozmixovanú zeleninu, bylinky, mleté mäso a vajcia. Miešanie mi išlo najľahšie a zároveň najefektívnejšie holou rukou. Pridala som soľ, olivový olej, „múku“, ktorá vznika z rozmixovaných ovsených vločiek a ryžu.

 

Ako formu som využila plech na výrobu mafinov. Jamky som vymastila a naplnila ich až po okraj vzniknutou zmesou. Rúru som ohriala na 200 stupňov a koláčiky piekla 40 minút. Koláčiky som z formy vytiahla až keď úplne vychladli. Z dvanástich kúskov som polovicu nechala na okamžité maškrtenie, zvyšné som odložila na neskôr do mrazáku.

recept-psie-maškrty-masove-koláčiky-so-zeleninouFoto: Karolína Dobiašová

Čím je významná ryža natural pre tvojho psa?

Obsahuje veľké množstvo aminokyselín, draslík, fosfor, horčík, železo a vitamíny B6 a E. Je výborná v situácií, keď tvoj pes bojuje s nadváhou. Čistí tráviaci trakt, reguluje obsah vody v organizme. Sacharidy uvoľňuje do organizmu len veľmi pomaly. Prospieva kvalite srsti, nechtov, pokožke aj kostiam. Rovnako sa jej darí posilňovať imunitný systém, má vysoký obsah vlákniny. Odborníci na zdravú výživu sú jednoznačne za to, aby sa ryža natural nachádzala v jedálničku každého psa.

 

Samozrejme, že nám to nedalo a museli sme okoštovať aj my. V recepte sa predsa nachádzajú samé zdravé ingrediencie. A musíme teda povedať, že sme dobre napiekli. A možno sa to naším psom zrovna nepáčilo, no museli sa nedobrovoľne podeliť. smiley

 

 

A keď budeš doma majstrovať s vlastným receptom,

nezabudni sa Brunovi pochváliť fotkou.

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum