Ružové tréningové maškrty pre tvojho psa

Máš chuť vyrobiť svojmu psovi chutné a zároveň zdravé tréningové maškrty? Tak potom neváhaj a pusti sa do tohto skvelého ružového receptu.

Ružové tréningové maškrty pre tvojho psa
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
8145
1
Reklama

DIY: Ružové tréningové maškrty pre tvojho psa

 

Ingrediencie:

  • 1 šálka ryžovej múky

  • 1 ks lososa (cca 210 – 250g)

  • 1 vajce

  • šťava z 1 stredne veľkej cvikly

  • 4 PL ovsených vločiek

  • 2 PL petržlenovej vňate

  • 1PL kôpru

 

Pred samotnou výrobou cesta sme najprv uvarili lososa na pare. Kým sa losos varil, vyrobili sme cviklovú šťavu pomocou odšťavovača. Rýchlovka plná vitamínov. Ak sa nedokážeš dostať k čerstvej cviklovej šťave, pokojne použi tú, zakúpenú v obchode.

 

 

Uvareného lososa sme prehnali mixérom, tento krok nám zabezpečil, že sme ho mohli rovnomerne zapracovať do cesta. Ovsené vločky sme rovnako rozmixovali na jemný prášok. Čerstvú petržlenovú vňať a kôpor sme posekali na malé kúsky. Všetky ingrediencie sme spolu zmiešali a vymiesili z nich mäkkučké cesto. Vďaka cvikle je cesto krásne ružové.

recept-mašrkty-cviklove-lososoveFoto: Karolína Dobiašová

To, čo budeš z cesta vykrajovať je len na tebe. Keďže my sme chceli vyrobiť chutné tréningové odmeny, zvolili som malé krúžky. Na plech môžeš maškrty ukladať jednu vedľa druhej, cesto už nenarastie. Rúru si predhrej na 180 stupňov a dobroty peč približne 10 až 12 minút. Po vychladnutí sú pripravené na test chutnosti. :)

 

Čím je cvikla prospešná?

- Cvikla je dôležitá hlavne pri prevencii. Pravidelným konzumovaním predchádza mnohým ochoreniam. Napríklad aj rakovine.

- Detoxikuje a zbavuje organizmus baktérií. Preto je vhodné ju zakomponovať do jarného a jesenného jedálnička psa, vrámci očisty tela.

- Skvele prečisťuje pečeň, vďaka čomu sa zlepšuje i kvalita pokožky psa.

- Pre jej antibakteriálne účinky sa odporúča konzumovať pri infekčných hnačkách a iných viróznych ochoreniach.

- Pomáha redukovať zvýšenú tvorbu žalúdočnej kyseliny.

 

Pre všetky úžasné schopnosti cvikly sú tieto maškrty nielen chutné, pekné na pohľad, ale aj veľmi zdravé. Neváhaj a pusti sa do pečenia, tvoj psík už isto netrpezlivo čaká na skvelé mašrkty.

recept-mašrkty-cviklove-lososoveFoto: Karolína Dobiašová

A keď budeš doma majstrovať s vlastným receptom, nezabudni sa Brunovi pochváliť fotkou.

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Mika
pred 4 rokmi
Kolko maskrty vydržia,
???
Blog Fórum