Sheila a Bibi

Dobermanka a čivavka. Tak rozdielni psíci a predsa majú niečo spoločné. Ťažkú minulosť, no o to krajšiu spoločnú prítomnosť a budúcnosť.

Sheila a Bibi
Zdroj foto: Katarína Beranová
4624
Reklama

Sheila a Bibi

 

Bola jeseň 2011 a ja som v ten deň viezla nejaké deky a maškrty do útulku Senica. Tešila som sa na príjemných ľudí tam, a že pomojkám všetkých psíkov. Privítali ma hlasným štekotom a ja som rozbalila piškóty a postupne rozdávala od koterca ku kotercu, až pokým som neprišla k Sheili. Statná, asi ročná dobermanka budila rešpekt. Prišla opatrne k mreži a oblizla mi ruku. Zdvihla oči a pozrela sa do mojich tak hlboko a smutne až ma pichlo pri srdci. Ty budeš moja prebehlo mi hlavou.

 

Zvláštne bolo, že som vôbec neriešila či hryzie, odkiaľ je a či bude pre mňa vhodná. Bola
to láska na prvý pohľad. Mal si pre ňu prísť nejaký pán, chcel ju na stráženie vonku, čo nebolo vhodné, tak dostala prednosť ku mne na dom s prístupom dnu. Na druhý deň som si ju odviezla po podpísaní adopčnej zmluvy a zaplatení poplatku.

adopcia-utulok-stastny-koniec-civava-dobermanFoto: Katarína Beranová

Veľmi sa všetkého bála, lebo bola bitá. Keď som vzala do ruky metlu, že idem zametať zem, skoro rozbila dvere ako sa snažila utiecť preč. Vtedy som si uvedomila, že nebude vhodný strážca a bodyguard, načo som ju pôvodne chcela. Ale keď prišla a položila mi hlavu do mojich rúk a cítila som tú vďačnosť, cítila som, že k sebe patríme.

 

 


Nikdy sa na nikoho a na nič neprejavila agresívne. Mám ešte mačičky. Je ich šesť - pozberaných kade-tade. Rada ich ponaháňa, ale neublíži. Sheila sa naučila spať v posteli a využiť každú možnú chvíľu na maznanie. Síce nie je obranárka, ale budí rešpekt svojim vzhľadom a v zime pekne hreje pod paplónom. Privíta každú návštevu a robí mi len a len radosť.

adopcia-utulok-stastny-koniec-civava-dobermanFoto: Katarína Beranová

O rok neskôr sa k nám pridala čivavka Bibinka zo skalického útulku. Mala už osem rokov a bola z množiarne. Ustráchané chúďatko čo malo v očiach len bolesť, vychudnutá bola na kosť. Zdalo sa, že neprežije. S láskavým prístupom sa naučila chodiť aj na vodítku a prechádzky si užíva veľmi aktívne.
adopcia-utulok-stastny-koniec-civava-dobermanFoto: Katarína Beranová

Ukázalo sa, že je chorá a musí byť doživotne na diéte, čo nie je lacné. Rovnako aj vyšetrenia, ktoré podstúpila, ale neľutujem tie peniaze, lebo láska, ktorú mi oplatila sa nedá vyčísliť peniazmi. Zachrániť sa oplatí... heart

 

 

Bruno ti odporúča:

Prečo niektorí ľudia psov milujú a iní nenávidia?

Vedia byť psi pesimistickí?

Dokážu psy čítať naše emócie?

Ovplyvňuje empatia komunikáciu medzi človekom a psom?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Reklama
Blog Fórum