Ve Shandor a jej láska ku psom prekvitla k profesionálnemu fotografovaniu

Čo je krajšie ako mať profesionálne fotografie svojho miláčika? Ako prebieha fotenie psov? Vyspovedali sme fotografku Ve Shandor. Príjemné čítanie.

Ve Shandor a jej láska ku psom prekvitla k profesionálnemu fotografovaniu
Zdroj foto: Ve Shandor
6748
Reklama

INTERVIEW

Vyspovedali sme šikovnú psiu fotografku Ve Shandor

 

Pre naše prvé profesionálne fotenie sme si vybrali šikovnú fotografku Ve Shandor a musíme vám povedať, že to bolo úžasné. Veľmi príjemne strávený čas v prírode spolu s Nabu a Jadou si užli rovnako aj naši chlpáči, Bruno a Hildi. Z jesenného fotenia sme odchádzali nadšení a výsledok stál za to. Rozhodli sme, že pre vás vyspovedáme Ve Shandor, aby ste si vedeli predstaviť, ako také psie fotenie prebieha a aký je život profesionálneho psieho fotografa.

Príjemné čítanie. wink

 

Ve priznaj sa nám, čo Ťa priviedlo k foteniu?

Už si ani nepamätám, čo ma presne priviedlo k foteniu, ale fotografovanie samotné ma vždy fascinovalo. Páčilo sa mi ako dokáže fotografia zachytiť emócie a vytvoriť tak spomienky, ku ktorým sa môže človek kedykoľvek vrátiť a pripomenúť si ich.

pes bruno, ve shandor photography

 

Kedy nastala tá chvíľa a rozhodla si sa že sa začneš venovať fotografovaniu?

Začala som ešte ako malé dieťa, kedy som kradla rodičom kompakt a fotila si všetko naokolo. Svoju prvú zrdkadlovku som si kúpila až keď som mala 18 rokov a postupne som sa tomu začala venovať profesionálne. Odvtedy už iba rozširujem a aktualizujem svoju fototechniku.

pes bruno, ve shandor photography, vhippet, vipet

 

Aj keď trošku tušíme, povedz nám čo alebo koho ťa baví najviac fotiť?

Vždy ma bavilo fotiť prírodu a zvieratá a preto som sa aj týmto smerom vybrala. V začiatkoch som fotila hlavne svoje domáce potkany, pri ktorých som pochopila aká je to radosť fotiť domácich miláčikov a uchovať si na nich tak tie najkrajšie spomienky. Momentálne sa však orientujem na fotenie psov.

pes bruno, ve shandor photography, paul anka, ausiee, austrálsky ovčiak

 

Prečo práve psy?

Ono to prišlo tak prirodzene. Vždy som chcela mať psíka, a keď už konečne prišiel ten deň a s priateľom sme si zadovážili našu prvú pojašenú borderku, tak už bolo jasné, akým smerom sa budem uberať. Chcela som aby ľudia zažili ten krásny pocit čo ja, keď som si spätne prezerala fotky svojho štvornohého člena rodiny.  Tú radosť, keď sa venuje svojej obľúbenej činnosti alebo tú  lásku v jeho očiach, keď sa na vás pozerá. Preto sa snažím na každom fotení zachytiť pravú povahu psa ale zároveň aj atmosféru a emócie, ktoré sú medzi ním a jeho pánom.

pes bruno, ve shandor photography

 

V akom prostredí najradšej fotíš?

Najradšej fotím von v prírode, pretože práve tá nám ponúka nekonečné množstvo možností. A predsa len psík sa tam cíti prirodzenejšie a uvoľnenejšie.

pes bruno, ve shandor photography, border kólia

 

Aký je tvoj vzor vo fotení?

Nedá sa povedať, že mám konkrétny vzor. Sledujem prácu viacerých fotografov, ktorí ma inšpirujú a svojím spôsobom aj posúvajú ďalej.

pes bruno, ve shandor photography, vyžla

 

Čo bola pre teba najväčšia výzva pri fotení?

Raz som na fotení mala psíka, ktorý nebol veľmi dôverčivý k cudzím ľuďom. Musela som si získať jeho dôveru a ukázať mu, že sa nemá čoho báť a spolu všetko zvládneme. Nakoniec sme sa lúčili ako najväčší kamaráti smiley.

pes bruno, ve shandor photography, classy, border kólia, ako so psom

 

Aká je podľa Teba Tvoja najvydarenejšia fotka?

Asi by som to nenazvala najvydarenejšou fotkou ale najradšej mám fotku našej malej Jady ako spinká v pivonkach. Pre mňa je krásna hlavne tým momentom ako nevinne spinká, ničím nerušená  a zároveň  je to krásna spomienka na časy, keď viac spala ako robila neplechu laugh.

pes bruno, ve shandor photography, border kólia

 

Načo sa pri Tvojom fotení majú psičkári pripraviť?

Minimálne na drobnú prechádzku. Samozrejme netreba zabudnúť aj dáke tie psie úplatky, či už je to hračka alebo mňamka. Dôležité však je aj to aby mali klienti uvoľnenú a dobrú náladu, pretože svoju nervozitu vedia ľahko preniesť na psíka.  

pes bruno, ve shandor photography, vici a classy, vipet, border kólia

 

Ako prebieha fotenie s profesionálnym psím fotografom?

Chcem aby každé fotenie bolo niečím špecifické a jedinečné. Vždy sa snažím vystriedať viacero lokalít aby mal psík rôznorodé fotografie, takže moje fotenia sú spojené aj s menšou prechádzkou v prírode.

pes bruno, ve shandor photography, peruánsky naháč osrstený

 

Čo v prípade keď je psík neposedný? Majú šancu na úžasne fotografie aj malí nezbedníci?

Pri neposednom psíkovi možno fotenie trvá o niečo  dlhšie ako obyčajne ale všetko sa dá hravo zvladnuť. Niekedy len treba psíka nechať vyšantiť aby si vybil energiu a potom sa môže pokračovať. A má to aj svoje výhody, pretože popri tom sa dajú spraviť dokonalé momentky.

pes bruno, ve shandor photography, bavorský faribiar

 

V akej oblasti Slovenska fotografuješ najčastejšie?

Momentálne žijem v Bratislave, takže fotím prevažne v jej okolí. Po dohode však viem vycestovať za klientom.

pes bruno, ve shandor photography, border kólia

 

Kedy môžu klienti očakávať fotky? 

Snažím sa aby klienti mali fotky u seba, čo najskôr a mohli sa z nich tešiť tak ako ja.

pes bruno, ve shandor photography, hilda, anglický bulldog

 

Kde nájdeme tvoje portfólio?

Moju tvorbu môžete nájsť na facebook-ovej stránke Ve Shandor Photografy. Taktiež aj na instagrame, kde si ma viete vyhľadať pod menom ve.shandor.photo.  A po novom si môžete moje portfólio pozrieť na webe www.ve-shandor.com

pes bruno, ve shandor photography, border kólia

 

 

 

 

Reklama
Blog Fórum