Kam na letnú dovolenku so psom?

Plánujete dovolenku so svojím psíkom a radi by ste sa vybrali práve k moru, len neviete kam? V Tomto článku nájdete zopár tipov na dovolenku v Chorvátsku.

Kam na letnú dovolenku so psom?
Zdroj foto: Ve Shandor
7846
Reklama

Kam na letnú dovolenku so psom?

Pes v Chorvátsku

 

Ako väčšina Slovákov aj my sme si obľúbili dovolenkovanie pri Jadranskom mori a to z viacerých dôvodov. Hlavným dôvodom je samozrejme to, že za relatívne krátku cestu autom vieme stráviť dovolenku spolu s našimi milovanými chlpáčmi. Medzi ďalšie dôvody prečo si volíme práve Chorvátsko, ako dovolenkovú destináciu je to, že táto krajina nám ponúka naozaj veľa možností, ako tam stráviť čas. Môžete leňošiť pri vode, venovať sa športovým aktivitám, objavovať históriu a prírodu krajiny alebo aj všetko z toho naraz. To už je na vás ako si namixujete dovolenku.

 

cesta do chorvátska, do chorvátska so psom, pes bruno

 

Preto by som sa s vami rada podelila s našimi dovolenkovými zážitkami. Kde sme boli, čo sme tam videli a zažili a v neposlednom rade, kde sa nám páčilo. 

 

 

Našu prvú dovolenku so psom pri mori sme strávili na ostrove Krk. Sami sme nevedeli ako bude Nabu reagovať na more, iba sme dúfali, že to bude brať ako normálnu vodu, ktorú miluje. Ak plánujete so svojím psíkom ísť prvý krát k moru pripravte sa na to, že bude koštovať slanosť vody, a to môže mať za následok tráviace problémy. Preto nezabudnite pobaliť čierne uhlie. wink Naschvál sme si na našu testovaciu dovolenku vybrali ostrov a hlavne aj miesto, kde by nemuselo byť až tak veľa dovolenkujúcich, a zároveň cesta tam by nám netrvala veľmi dlho.

 

cesta do chorvátska, do chorvátska so psom, pes bruno, ostrov Krk, plaža redagaraFoto: Ve Shandor Photography

 

Ak chcete ísť za oddychom jednoznačne odporúčam ostrov Krk, kde sa nachádza asi najkrajšia psia pláž akú vám vie Chorvátsko ponúknuť. Plaža Redagara je tichá lagúnka ukrytá v borovicovom lese neďaleko hlavného mesta Krk. Práve táto lagúnka nesie hrdý názov psia pláž a nečudovala by som sa keby sa stala veľkým hitom všetkých psíčkarov. Zo všetkých psích pláži, čo sme navštívili je jednoznačne táto najlepšia.  Borovice ponúkajú prirodzený tien síce trošku ďalej od mora, ale tí, čo si prinesú svoj vlastný prístrešok môžu byť hneď pri ňom. Samozrejme, v tom prípade musíte ale rátať s tým, že sa vám kde tu primotká na uterák aj cudzí psík, aby si vypýtal od vás pozornosť. Táto pláž sa radí medzi kamienkové s plynulým prístupom do mora, treba si však dávať pozor na občasných ježkov, tí sa však nachádzaju iba na začiatku (naštastie pre psíkov sú v takej hĺbke, kde by už na ne nemali packami dosahnúť). Veľkým plusom tejto plážičky je to, že má vlastnú neplatenú sprchu, takže po každom kúpaní v slanej vode viete osprchovať psíka aj seba, a taktiež máte nonstop prístup k pitnej vode. 

 

cesta do chorvátska, do chorvátska so psom, pes bruno, ostrov Krk, plaža redagara

cesta do chorvátska, do chorvátska so psom, pes bruno, ostrov Krk, plaža redagaraFoto: Ve Shandor Photography

 

Celkovo na celom ostrove nájdete pokoj, kľud a kopu psíčkarov. My sme dovolenku na tomto ostrove strávili prevažne leňošením, kúpaním sa a večernými prechádzkami po meste Krk. Ak by ste však chceli trošku aj poobjavovať z ostrova, určite stojí za obzretie útesové mesto Vrbnik, ostrovček Kosljun, či jaskyňa Biserujka.

 

cesta do chorvátska, do chorvátska so psom, pes bruno, ostrov Krk, plaža redagara

cesta do chorvátska, do chorvátska so psom, pes bruno, ostrov Krk, plaža redagaraFoto: Ve Shandor Photography

Praktické tipy, ako cestovať so psom, nájdeš TU <<<<<

Článok bol vytvorený v spolupráci s dovolenka.sme.sk.

 

 

Zaujala vás tato lokalita? Alebo ste tu už boli? Napíšte nám do komentu a podeľte sa o svoje dojmy alebo zážitky. laugh

Ve Shandor
Ve Shandor
Psy sú doslova môj život. Venujem im skoro všetok môj voľný čas, ráno s nimi vstávam, cez deň pobehujem, trénujem a večer sadám k počítaču plného psích fotografií pripravených na úpravu. Som dobrodružný typ, ktorý sa nezastaví pred žiadnou prekážkou ale predovšetkým som hrdá majiteľka dvoch borderkólií Nabu a (čerta) Jady.
Reklama
Blog Fórum