Obojky a vodítka, do vody aj do blatka

Hľadáte obojok a vodítko čo znesie naozaj veľa? Otestovali sme set Red Dingo Vivid. Čo myslíte ako obstál?

Obojky a vodítka, do vody aj do blatka
Zdroj foto: Ve Shandor
6188
Reklama

Obojky a vodítka, do vody aj do blata

 

Všetky obojkyvodítka, ktoré sme vlastnili boli postavené pred ťažkú skúšku odolnosti. Niektorí z vás sú už oboznámení s mojimi dvoma testerkami Nabu a Jadou a tým pádom si vedia predstaviť , čo dané obojky a vodítka musia podstúpiť. Samozrejme tomuto testovaniu sa nevyhol ani set (obojok a vodítko) Red Dingo Vivid

obojk do vody, vodítko do vody, gumený obojok, gumené vodítko, red dingo, pes brunoFoto: Ve Shandor Photography

Nakoľko vedieme aktívny život plný dobrodružstiev a zábavy je pre nás dôležité, aby obojkyvodítka vedeli zdolať všetky nepriazne počasia alebo prostredia. Preto sme zostavili jednoduchý test odolnosti, ktorý sa skladá z troch skúšok. 

 

obojok do vody, vodítko do vody, gumený obojok, gumené vodítko, red dingo vivid, pes brunoFoto: Ve Shandor Photography

Prvou skúškou je vodeodolnosť

Keďže mám doma psie kačice, ktoré už len pri miernom náznaku vody (žblnknutie alebo pach rybníka) strácajú svoj bežný, povedzme, že normálny úsudok. Preto je pre mňa dôležité aby obojok dokázal obstáť neustále namáčanie vo vode bez toho , aby niektoré jeho časti zhrdzaveli alebo zafarbili srsť psa. V tejto skúške sa obojok Vivid jednoznačné predviedol. Je vyrobený z kvalitného vodeodolného popruhu, ktorý je potiahnutý farebnou PVC vrstvou. Takže si vieme vybrať z farebnej palety ten naj obojok pre nášho psa (fialový, ružový, modrý a limetkový). A to nie je všetko! Jeho výrobcovia mysleli aj na komponenty, a preto obojok vybavili originálnou pochrómovanou sponou v tvare kostičky (typická pre spomínanú značku) a rovnako aj pochrómovaným D krúžkom na pripnutie vodítka. 

 

obojk do vody, vodítko do vody, gumený obojok, gumené vodítko, red dingo, pes brunoFoto: Ve Shandor Photography

Druhou skúškou je udržovanie čistoty.

Ako som už spomínala, vedieme dobrodružný život a všetok náš voľný čas trávime na výletoch. A to sa podpíše aj na výzore obojkov. Samozrejme tak ako všetky feny, aj tie moje, si zakladajú na dokonalom vzhľade a preto očakávame, aby sa obojky a vodítka dali rýchlo a efektívne umyť. Najlepšie bez využitia práčky alebo mojich rúk. Aj pri tejto skúške obojok a vodítko nesklamali. A zdolali Jadino náročné testovanie. Zašpinený obojok alebo vodítko stačí namočiť do vody, jemne pretrieť a špina je preč do pár sekúnd. Vďaka vhodne zvolenému materiálu, ktorý nepohlcuje špinu a dokonca ani zápach. Myslím, že je na mieste ak poviem, že daný obojok je dokonca aj antibakteriálny. Takže nemusíš sa báť ak sa tvoj pes vyváľa vo voňavom bahennom kúpeli obojky tento zápach nezachytia. Čo sa však nedá povedať o srsti tvojho psa. laugh

 

obojok do vody, vodítko do vody, gumené vodítko, gumený obojok, red dingo vivid, pes bruno, brunov obchodíkFoto: Ve Shandor Photography

Treťou a najnáročnejšou skúškou je odolnosť.

V tejto skúške bohužiaľ obojok neobstál tak šikovne ako pri predchádzajúcich dvoch. Ale musím uznať, že obojok bol postavený pred veľmi náročnú, ba priam až nemožnú úlohu. Musel ustáť nálet nič nedarujúcich zubov mojej malej čertice Jady. Ako to už býva, na dizajnové vylepšenie si vybrala obojok svojej sestry Nabu. Za to viem s určitosťou povedať, že D – krúžok na obojku, slúžiaci na pripnutie vodítka je upevnený precízne a veľmi pevne. Netreba sa báť, že by sa vám psík vytrhol z vodítka práve kvôli povoleniu v tejto oblasti. 

 

vodítko do vody, obojok do vody, gumené vodítko, gumený obojok, red dingo, pes bruno

vodítko do vody, obojok do vody, gumené vodítko, gumený obojok, red dingo, pes brunoFoto: Ve Shandor Photography

V konečnom dôsledku hodnotím tento set veľmi pozitívne. Všetko splnil nad moje očakávania. Neúspech v poslednej skúške prepáčime, pretože obojok, ktorý by touto skúškou prešiel by musel byť prinajlepšom aspoň z ocele. Čo sa týka samotného obojku je ľahký a určite sa dobre nosí. wink Ak máte dlhosrstého psa nemusíte sa báť, že by sa mu do neho zachytávala a vytrhávala srsť.

 

vodítko do vody, obojok do vody, gumené vodítko, gumený obojok, pes bruno, brunov obchodíkFoto: Ve Shandor Photography

Za nás jednoznačne odporúčam a hneď ideme kupovať ďalší set v nových farbách.

OBOJKY nájdeš TU

VODÍTKA nájdeš TU

 

 

 

 

Ve Shandor
Ve Shandor
Psy sú doslova môj život. Venujem im skoro všetok môj voľný čas, ráno s nimi vstávam, cez deň pobehujem, trénujem a večer sadám k počítaču plného psích fotografií pripravených na úpravu. Som dobrodružný typ, ktorý sa nezastaví pred žiadnou prekážkou ale predovšetkým som hrdá majiteľka dvoch borderkólií Nabu a (čerta) Jady.
Reklama
Blog Fórum