DOGTRAINER - Čo ste mohli vidieť a zažiť na Dog Days 2018 (ale možno ste nestihli) vol. 1

Na DogDays 2018 sme vyspovedali Petra Pellera z výcvikového centra Dogtrainer.

DOGTRAINER - Čo ste mohli vidieť a zažiť na Dog Days 2018 (ale možno ste nestihli) vol. 1
Zdroj foto: Ve Shandor
4234
Reklama

Výchovno-výcvikové centrum Dogtrainer

Čo ste mohli vidieť a zažiť na Dog Days 2018 (ale možno ste nestihli) ... vol. 1

Uprostred zeleného trávnika dostihovej dráhy sa rozprestiera veľký modrý stan, v ktorom usilovne pobehuje niekoľko ľudí v modrých tričkách a zvnútra sa sem-ta, ozve aj zaštekanie. Nápis dogtrainer je síce dostatočne vysvetľujúci, ale predsa sme sa prišli spýtať čomu sa tu venujú. Svoj čas nám venoval tréner a figurant Peter Peller, ktorý sa dlhodobo venuje výcviku a výchove psov.

výcvik psov, výchova a výcvik psov, dogtrainerFoto: Ve Shandor Photography

Ideálne je výcvik a výchovu psov kombinovať, vysvetľuje pán Peller, pretože ak máte iba tréning tak je to málo. Je dôležité aby bol psík vychovaný keďže s ním chodíte do spoločnosti, do nákupného centra, medzi iných psov alebo medzi ľudí. Rozdiel medzi výchovou a výcvikom je v tom, že pri výchove ide najmä o socializáciu psíka, kde kontaktujeme psíka s ľuďmi a so psami. Pri socializácii ide aj o to, že učíme psíka ako sa správať v rôznych priestoroch, učíme ho chodiť po rôznych povrchoch a podkladoch, aby sa ničoho nebál a bol zvyknutý na rôzne situácie. Čo sa týka poslušnosti, sú to predovšetkým základne povely, ako sadni, ľahni, ostaň, k nohe.

 

 

Do dogtrainer môžete svojho psíka priniesť ci už máte doma malé šteniatko, veľkého psa, alebo psa s problémovým správaním, mladého alebo starého psa, bez rozdielu. Na trénerov z dogtrainer sa tiež často obracajú aj ľudia z útulkov alebo z dočasiek, za účelom socializácie psíka a zlepšenia jeho správania, pretože socializovaný psík, ktorý ma eliminované problémové správanie je oveľa ľahšie adoptovateľný a aj jemu sa žije ľahšie keď sa nebojí a je šťastný.

výcvik psov, výchova a výcvik psov, dogtrainerFoto: Ve Shandor Photography

Keď už psík má s niečím problém, odborníci v dogtrainer ho vedia bez problémov posúdiť a pomôcť pri odstránení akéhokoľvek problémového alebo neželaného správania. Je možné odstrániť akýkoľvek problém u psíka, samozrejme všetko závisí od závažnosti a hĺbky problému, ale hlavne sa títo tréneri zameriavajú na to, aby naučili ľudí ako komunikovať so svojimi štvornohými kamarátmi. Nikdy tréning neprebieha tak, že odovzdáte trénerovi psíka a prídete si poňho keď už je prevychovaný. Je dôležité aby bol na tréningu prítomný majiteľ psíka, ktorý sa za pomoci trénerov učí ako psíkovi pomôcť prípadne ho usmerniť a komunikovať s ním na takej úrovni, aby si vzájomne rozumeli.

„Medzi najzaujímavejšie tréningy s akými som sa stretol, bol jednoznačne tréning dobermana, pokračuje pán Peller. Dobermany sú mimoriadne inteligentné a mršné psy, a treba sa naozaj snažiť byť aspoň o krok pred nimi, a čo je najdôležitejšie treba na nich rozumom a nie silou. Najťažší na výcvik je však človek, žartuje ďalej pán Peller, pretože s ľuďmi sa pracuje vždy najťažšie. Akýkoľvek psík je vychovateľný, ale musí majiteľ na 100% spolupracovať s trénermi a riadiť sa ich radami a pokynmi.“

výcvik psov, výchova a výcvik psov, dogtrainerFoto: Ve Shandor Photography

dogtrainer sa môžete zúčastniť kurzov či už individuálnych alebo skupinových, kurzy prebiehajú celoročne – stačí sa len ozvať na www.dogtrainer.sk alebo priamo pánovi Petrovi Pellerovi, ktorého kontaktné údaje nájdete priamo na web stránke.

 

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

pes bruno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucia Hroncová
Lucia Hroncová
Som obrovská milovníčka psov no najviac na svete toho svojho. S mojím neposedným corgim sa okrem výstav venujeme aj obedience tréningu a trpíme šialenou vášňou pre pasenie oviec a iné neposednosti. Viac o nás nájdeš na instagrame @teddy_tailorscardi a na Facebooku - PuppyCh SK Archimedes Tailorscardi
Reklama
Blog Fórum