Ako správne vybrať oblečenie pre psa? Poradíme ti

Ak obliecť psa, tak jedine do kvalitných materiálov. V prípade zimy nejde o imidž, ale o to, aby sa pes cítil čo najpohodlnejšie. Nešetri a skús vybrať v jeho prospech.

Ako správne vybrať oblečenie pre psa? Poradíme ti
Zdroj foto: Brunov obchodík
4472
Reklama

Obleč svojho psa na zimu do kvality!

 

Už dávno nie je pravdou, že obliekanie psa je čisto len imidžová záležitosť. Ver či never, ale okrem peknej sukienky na jorkšírskom teriérovi či pleteného svetríka na čerstvo ostrihanom pudlíkovi, môže oblečok na psovi spĺňať aj nejakú tú, konkrétnu funkciu. Možno sa teraz chytáš za hlavu, čo sa to práve chystáme na našom blogu zverejniť, no nenechaj sa odradiť a čítaj ďalej.

 

Šťastný to pes, ktorý v chladnom počasí oplýva hustou podsadou. Netrasie sa zimou, nevadí mu dážď a vďaka tomu môže na prechádzkach v lese tráviť rovnako veľa času ako počas slnečnej jari či teplého leta. No potom sú tu psy, ktoré toto šťastie majú len také polovičné alebo aj žiadne. Myslíme tým napríklad psy, ktorých pôvod siaha do teplých krajín a slovo zima nebola zapísaná do ich genetického materiálu. Alebo tým myslíme psy, ktoré sú také malé, že fráza „je mi zima od nôh“ u nich nadobúda absolútny význam významov. Potom ešte existujú plemená, ktoré sú opakom psov s podsadou alebo psy, ktoré jednoducho nenávidia zimu a vodu padajúcu z neba. A takto by sme ešte mohli chvíľu menovať, no to nie je podstata nášho príspevku.

 

Takže, obliekať alebo neobliekať psa?

Prečo psa neobliekať, kedy ho neobliekať a čo mu neobliekať – to rozoberieme nabudúce. Poďme sa teraz skôr zamerať na to, akého psa obliekať, čo mu obliekať a kedy ho obliekať. Ak máš:

  • psa bez podsady

  • psa, ktorý sa vonku trasie od zimy

  • psa, ktorý nemá rád dážď

  • starého psa

  • šteniatko

  • psa v rekonvalescencii

  • psa so zníženou imunitou, tak čítaj ďalej a dozvieš sa prečo je pre nich obliekanie dôležité.

 

 

Každý pes potrebuje ísť von

Aj ten starý, aj ten chorý, aj taký, ktorému je stále zima. Každý z nich túži opustiť svoj peliešok a prejsť sa na čerstvom vzduchu. Vyvetrať si čuchové bunky od práve dovareného obeda, urobiť svoje potreby, ale aj vybiť svoju nahromadenú energiu. Unavený pes sa rovná dobrý pes. Takže ešte raz, každý pes musí isť von.

 

A tu je podstata nášho článku. Psov, ktorí majú na to svoj dôvod, treba jednoducho obliekať. Ale nie do hocičoho. Ak má bunda pre psa spĺňať ochrannú či ohrevnú funkciu, nemôže to byť hocijaká záležitosť z prvého dostupného obchodíka. Tu musí ísť móda bokom a vybrať správne. Veď predsa nekupuješ na jednu sezónu, ale hoci aj na celý psí život.

 

Aké oblečenie pre svojho psa vybrať a na akú príležitosť? To je otázka!

Nie je to žiadna veda. V prvom rade si premysli, prečo chceš svojho psa obliecť a na akú príležitosť. Ak už vieš čo chceš, v druhom kroku svojho psa premeriaš a vyberieš správnu veľkosť. Na záver si vyber farbu, ktorá sa bude tvojmu psovi najviac hodiť, nech sa frajer cíti dobre. smiley

 

Je mu zima trochu? Veľmi? Alebo prší?

 

Základom je vedieť, aký produkt tvoj pes potrebuje:

Pršiplášť – lebo prší. Značka Ruffwear ponúka dva typy nepremokavých búnd do škaredého počasia. Prvý typ je v tvare vesty, s ochranou hrudníka pred blatom, krku vďaka vyššiemu golieru a samozrejme ochranou chrbta. Druhý typ je v podobe nepremokavej softšelovej bundy. Okrem toho, že je nepremokavá, je aj vetruodolná a priedušná. Táto nepremokavá bundička je vo vnútri zateplená flísom a je príjemne strečová. Vyber si podľa toho, či chceš psa aj zohriať, alebo len ochrániť proti zmoknutiu. Ak pes miluje pohyb, tieto pršiplášte mu doprajú príjemnú prechádzku aj v nepriaznivom počasí. Ak má tvoj psík citlivý krk, určite siahni po pršiplášti BETA PRO s vyvýšeným golierom.

pršiplášť pre psa

Teplé oblečenie – lebo prišla jeseň. Na výber máš z mnohých produktov, vyberať možno z nepremokavých, tenších búnd, svetrovinových až po tie najhrubšie. Vyberaj inštinktívne podľa toho, ako si poznáš vlastného psa a v akej kondícií sa momentálne nachádza. Ruffwear opäť ponúka nepremokavú, tenšiu bundu, ktorá je zateplená flísom. Ďalší typ, ktorý táto značka ponúka, je flísová bunda Climate Changer™, ktorá síce nie je nepremokavá, no zato rýchlo schne. Treťou možnosťou je sveter Fernie Jacket™, ktorý okrem chrbtu ochráni aj krk a horné časti labiek. Z vrchu je šitý krásnou svetrovinou, no vo vnútri psa hreje teplý flís.

flísová bunda pre psa

Zimná bunda – lebo mu je fakt zima. V Brunovom obchodíku ponúkame dva typy zimných búnd. Ruffwear Stumptown™ Jacket je bunda, ktorej povrch je odolný voči oderu, odpudzuje vodu a obsahuje materiál, ktorý je z recyklovaných látok. Zimná bunda Quinzee jacket™ je šitá zo syntetických materiálov, ktoré poskytujú teplo aj v extrémnych zimách. V prípade, že ju na psovi zrovna nemáš oblečenú, môžeš ju ľahko zbaliť do integrovaného vaku. Pre psíkov čo sa v zime zdržujú viac vonku ako vo vnútri máme špeciálnnu bundu, ktorá je inšporovaná psami horských vodcov - Vert jacket™.

zimná bunda pre psa

 

Športové oblečenie – lebo 15 minút na prechádzke nestačí. Využijú ju všetci priaznivci športovania, ktorí sa nechcú nechať odradiť zimným obdobím. Značka Non-stop Dogwear má v ponuke model Long distance, ktorý ponúka psovi tieto služby: chráni dôležité svalové partie, nenamŕza a tiež nepremoká.

zimná bunda pre psa

 

Všetko oblečenie, ktoré sme vyššie opísali majú aj ďalšie super vlastnosti. Všetky majú veľmi jednoduchý a intuitívny spôsob obliekania a zapínania. Pri výbere správnej veľkosti nikde netlačia ani nerežú, majú otvory na uchytenie vodítka a reflexné prvky pre lepšiu viditeľnosť v nepriaznivom počasí. Kvalita všetkých výrobkov je na vysokej úrovni a dovoľujeme si tvrdiť, že pri správnom používaní a starostlivosti o jednotlivé materiály, je to pre psy celoživotný kúsok do ich šatníka.

 

 

A ako vybrať to správne oblečenie pre tvojho psa?

  1. Najdôležitejšia je správna veľkosť. Tú zistíš tak, že odmeriaš svojho psa od kohútika po koreň chvosta v prom kroku a v druhom kroku premeriaš obvod hrudníka. Ak si sa výpočtom trafil medzi dve veľkosti, vyber tú väčšiu. Ak mu bude bunda príliš úzka, alebo naopak príliš veľká, pes sa bude cítiť nepohodlne a odmietne sa v nej pohybovať.

  2. Čím rýchlejšie dostaneš odev na psa, tým lepšie. Rýchle nasadzovanie a zapínanie je naozajstnou výhodou. Pes nemusí príliš dlho stáť v jednej polohe a nebude sa ošívať, keď budeš nastavovať popruhy.

  3. Ochrana krku a labiek je bonus. Ak chceš svojho psa ešte viac ohriať alebo ochrániť pred dažďom, zvoľ túto možnosť. Aj my máme v ponuke výrobky, ktoré okrem ochrany chrbta či brucha, ponúkajú aj ochranu krku a labiek.

  4. Bez zbytočných aplikácií a nadmerného šušťania. Nie je to nič príjemné, keď psovi za ušami stále niečo šuští. Preto zvoľ taký materiál, ktorý bude príjemný nielen na dotyk ale aj pre uši tvojho psa. A čím menej rôznych gombičkov, zipsov, šnúriek či gumičiek, tým lepšie.

Bruno ti odporúča:

6 právd o tom, či sa psy potrebujú v zime obliekať

Plniaca hračka pre psa. Priemyselný výmysel alebo príjemná zmena pre tvojho psa?

Obojky a vodítka, do vody aj do blatka

Obojok a pipeta proti kliešťom. Účinná prírodná ochrana našich psov

 

Ak už máš doma tohto zaujímavého psa, pochváľ sa jeho fotkou v rozšírenom profile! Zaregistruj sa medzi milovníkov psov a buď vždy informovaný. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

pes bruno

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum