Elektrický obojok

Pomôžete mi prosím? Mám psa kríženca a strašne uteká nachvíľu otočím hlavu a je preč chcela by som sa vás spýtať aký máte názor na elektrický obojok? Či mi pomôže alebo je to zbytočnosť.
Reklama
Lovely dog
pred 6 rokmi
Ďakujem za odpoveď tiež som zistila že elektrický obojok môže byť nebezpečný ale môj pes keď ho pustím aj v dobre ohradenom priestore nechce prísť vôbec neposlúcha a navyše ani by mi za normálnych okolností nevadilo že uteká lenže bývam na dedine a všetci ľudia keď vidia u nás na ceste psa na voľno hned ho musia hladkať a môj keď ujde a chcem ho chytiť tak on hryzie a dokáže pohrýzť veľmi veľa a najviac sa toho bojím že by pokúsal dakeho človeka ale dieťa .už fakt neviem čo mám robiť som vážne zúfalá .Navyše minule mi ušiel a pokúšal mňa odvtedy ma neposlúcha nechce vôbec prísť ani základné povely už má úplne ignoruje .Spomínam na tie časy keď mal síce vodítko ale vedel prísť na povel a trikov vedel tiež hodne .Neviem čo si mám počať
Lessie
pred 6 rokmi
Elektrický obojok je dosť nebezpečný, hlavne pokiaľ nie si profesionál. Je pravdepodobné že s tým oveľa viacej pokazíš ako napravíš. Musíš mať dobre zmáknutý reflexný oblúk aby si trafila moment keď si TREST spojí psík s danou akciou, a to chce prax a vedomosti. Inak docieliš, že psík bude trestaný a nebude vedieť za čo, bude zmätený a keď mu dáš obojok dole tak správanie ostane nezmenené. Ak aj bude nastavený IBA na zvukové upozornenia tak to bude pre neho stres, pretože nebude vedieť kedy nasleduje rana. Skôr by som popracovala na nácviku privolania a psa nepúšťala z vodítka. Keď ho chceš nechať vybehať tak iba na ohradenom priestranstve alebo sa mu dá v lese či na lúke 20 metrová stopovačka až kým sa nenaučí privolanie. Ale to už je iná téma.
Blog Fórum