Nove byvanie

Dobry den. Kupila som novy byt a samozrejme som sa nastahovala aj s mojim 8 rocnym psikom. Velmi tazko znasa, ked opustime s priatelom byt. Knuci, steka, skriabe na dvere. Je tomu tyzden. U veterinara nam povedali, ze mame trenovat odchody a aj tak robime. Prosim Vas, ako dlho trva, pokym si starsi psik zvykne na nove prostredie? Mame nieco zmenit? ako som spominala je tomu tyzden a on stale za nami knuci, aj napriek tomu, ze odideme a vzdy sa vratime. Maximalne sme boli prec 4 hodiny. Dakujem.
Reklama
Martina9
pred 7 rokmi
Ďakujem. Ma aj kost, aj jeleni paroh, aj interaktivnu hracku, daju sa do nej kosticky a on kotula pokym to neda von. Vsetko toto ale ignoruje ked odchadzame. Horsie je, ze odchadzame o 6:30 a teda predtym sme von, kde sa mu az tak nahanat nechce a ked odideme, mozeme tym lahko vyrusit susedov, stekanie je pocut. Nemozem ho len tak nechat stekat o 6 rano :(. Samozrejme stale trenujeme, je mi jasne, ze stareho psa novym veciam nenaucim, ale pre pokoj vztahov zo susedmi, musim hlavne na rano nieco vymysliet. Dakujem za radu.
Pavel-6
pred 7 rokmi
Dobrý deň Martina. Na danú tému máme v našom blogu zaujímavý článok https://www.pesbruno.sk/blog/250/pes-sam-doma---navykanie-na-samotu

V skratke. Ideálne je psa pred odchododm unaviť. Najlepšie je psychické unavenie. Takže potrénovať nejaké nové triky, za odmenu sa trochu ponaťahovať s nejakým lanom a pod.

Ďaľšou pomôckou je dať mu pred odchodom nejakú zábavku. Napríklad žuvacie parohy, ktoré dlho vydržia a veľa psov ich miluje.

Tretia vec je nácvik odchodu a príchodu ako vám radil aj veterinár. Na začiatku by ste sa mali normálne prechádzať po byte a len tak bez nejakých "ceremónii" obliekania, obúvania zrazu otvorte dvere, vídite na chodbu a vzápetí sa hneď vráťte. Postupne čas za dverami predlžujte. Treba si ale dávať pozor na to aby ste sa nevracali vtedy keď pes zavíja, šteká alebo robí iné pre nás ľudí nevhodné správanie. Pretože by si pes mohol myslieť že práve vďaka tomu ste sa vrátili a toto správanie by sa len posilnilo.

Ako dlho to bude trvať záleží na konkrétnom psíkovi a aj na tom ako dôsledne budete trénovať. Ja by som si na to osobne vyhradil víkend aby som to mal pod kontrolou a nepokazil mi to nejaký nutný odchod z bytu.

Určite ale pozrite článok. Je to tam rozpísané podrobnejšie. Držím palce.
Blog Fórum