cez zimu musis byt vonku

zdravim, zhrniem vam v kratkosti cely pribeh psikov, asi cca 4 roky dozadu sme nasli v lese dospelu fenku krizenca (staford pitbull) je velmi mila a dobra ujali sme sa jej spociatku sme hladali majitelov ktorym usla ale asi ju niekto vyhodil v lese...psik bol spociatku v byte cca 1,5 roka naslende musel ist psik na zahradu tento rok cca koncom marca, videli sme na nej ze ma porblem z chladom a tahala sa dovnutra a to uz nebola ani nejaka extremna zima kedze uz bola jar...o par mesiacov nam otehotnela usla zo zahrady ...atd...steniatka sme rozdali a nechali sme sme si 2 ...cize mame 3 psov...vyzeraju ako ona ale otca nepozname....jeden ma srst ako ona kratku druhy ju ma dlshiu a uz teraz vidim ze on jediny ( s dlhou strstou) nema problem byt vonku...momentalne su v starej garazi kde sa nekuri a o par dni im tam idem dat 3 drevenne budy (budy su z hrubeho dreva ale niesu zateplene)...mam obavy ze im bude v zime zima ale je pravda ze som na nich moc makky, keby mozem tak snimi spavam v posteli ale momentalna situacia nam to nedovoli na pozemku sa nachadza stary dom kde byva babka a garaz plus obrovsky pozemok kde behaju...do nutra nemozu ist lebo by 80rocna babka zosalela kedze psici maju 5 mesiacov este len a znicia co im pride pod ruku tieto psy by vonku byt nemali co som cital na nete kedze nato nemaju srst ale zas maju vlastnu garaz plus budy v nej a podla mna by to mali zvladnut v pohode ale nemam stym skusenost ani niesom odbornik...v garazi je elektrika keby to nezvladaju by som im tam dal nejaky elektricky kuric ....rad by som uvital nejaku radu alebo nazor na danu vec
Reklama
MAGICKÝ-1
pred 3 rokmi
Len pozor aby psíkovia neboli sami. Toto plemeno je veľmi naviazané na ľudí. Určite ich púšťajte aj dnu do domu a trávte s nimi čo najviac času.
MAGICKÝ-1
pred 3 rokmi
Dobrý deň, ak môžem, napíšem môj príbeh zo stafordom. Mali sme fénku, ktorá bývala vonku a v zime spávala vo vykurovanej pivnici. Teraz mám staforda a ten je vo vnútri a má aj výbeh von. Na vašom mieste by som búdky zateplil zvonka niečím tenkým a do vnútra búdy na podlahu by som dal pod dečku nejaký tepelný izolant tenký. Nie polystyrén lebo ten vymrvia. Vyskúšal by som tenkú podložku na cvičenie, určite sa dá zohnať aj niečo lepšie a na to dať deku alebo matrac. Na vstup by som dal tiež niečo aby neunikalo teplo ale aby tam nemali úplnú tmu. Neviem aká je veľká búda ale cez zimu je málo svetla, tak treba vybrať niečo priesvitné. Pokiaľ bude veľká zima, je dobré psíkom kúpiť zimné kabátiky. No treba ich pred tým odblšiť pipetou. Pokiaľ bude veľká zima je dobré im tam určite kúriť.
Blog Fórum