Vonku agresor,vnutri ako med

Dobry den,chcela by som sa poradit,mame psika 2rocneho krizenca z utulku,kym bol malicky bolo vsetko v poriadku ale coraz viac mame problem so spravanim vonku.taha na voditku ako divy,ked vidi psa je ako utrhnuty z retaze,nepricetny,brese,zavija,keby som ho nedrzala asi sa donho pusti.dokonca aj do malych a mladych psikov.v poslednom case ak ho nedrzim nakratko tak skace aj do ludi,raz skoro jemne pohryzol cloveka okoloiduceho do nohy.nerozumiem mu.o tom zeby sme ho pustili volne z voditka mozme zial len snivat...pritom doma je ako medik,liska sa,vecne tuli,olizuje...aj cudzich ludi... prosim poradte.Dakujem
Reklama
Motovidielko
pred 6 rokmi
Dobry den,
psika mame v podstate od malicka,mal asi 4 tyzdne ked sme ho vzali k sebe.Kym bol malicky tak bol uplne v pohode,aj s ludmi,aj so psikami.Nieje kastrovany,a neviem zeby boli nejake problemy predtym v utulku.Jedine co viem ze ho zachranili z osady...neviem ci to moze suvisiet.Ked som s nim vonku ,ano znervozniem ked vidim ineho psa,pretoze neraz sa pustil do inych psov,takze nemozem sa velmi priblizovat lebo je neudrzatelny.chce hned utocit.pritom so susedovym psikom funguje normalne.nerozumiem tomu.
Radi by sme ho vzali niekam sa poradit ,ale sme v zahranici a on v cudzom jazyku povelom nerozumie .preto som sa chcela poradit...
Cmir
pred 6 rokmi
Dobrý deň,
kým sa Vám pokúsim poradiť, chcela by som sa ešte opýtať na pár vecí. Píšete, že máte 2 ročného psa. Ako dlho ho máte? Koľko mal rokov (mesiacov) keď ste si ho zobrali z útulku? Je vykastrovaný? Ako vychádzal v útulku s druhými psami? Je to Váš prvý pes? Má dákych psích kamarátov?
Dôležitá informácia je aj to, ako sa správate Vy, keď pes vystrája. Ste kľudná alebo naopak nervózna?

To čo Vám zatiaľ môžem poradiť je dopriať psovi veľa pohybu. Ale fakt veľa. Nech chodí domov unavený. Unavený pes menej vymýšľa. ;) To, že sa Váš pes ťahá za druhými psami môže mať viacero príčin. Pes je spoločenský tvor a nie každý pes to dobre znáša, že nemá pravidelný kontakt s druhými psami. To, že šteká na druhých psov, môže predstavovať aj frustráciu z toho, že on vlastne strašne chce ísť za tými psami ale nemôže lebo ho nepustíte. Môže sa z toho stať taký začarovaný kruh. Vy ho nepustíte lebo mu neveríte a jemu sa začne zhoršovať správanie lebo strašne chce byť v kontakte s druhými psami. To však neznamená, že ho máte začať púšťať vonku medzi druhých psov.

Kým začneme hľadať riešenie ako napraviť neželané správanie, najprv musíme prísť na príčinu neželaného správania. S tým Vám najlepšie poradia odborníci na cvičáku. Určite sa prihláste niekde so svojim psíkom. Oni Vám presne vysvetlia ako postupovať a ako sa správať.

Držím palce.
Blog Fórum