Výber psa – čo ti musí byť jasné pred tým, ako si zaobstaráš psa

Každoročne veľa psíkov končí v útulku. Okrem stratených psíkov sú tam aj takí, ktorých majitelia brali výber psa ľahkovážne a nerozmýšľali nad tým čo všetko starostlivosť o psíka prináša alebo sa nezamysleli nad svojou budúcnosťou

Výber psa – čo ti musí byť jasné pred tým, ako si zaobstaráš psa
Zdroj foto:
15083
Reklama

10 otázok na ktoré si musíš odpovedať  pred tým, ako si domov prinesieš psa:

 

Každoročne veľa psíkov končí v útulku. Okrem stratených psíkov sú tam aj takí, ktorých majitelia  brali kúpu ľahkovážne a nerozmýšľali nad tým čo všetko starostlivosť o psíka prináša alebo sa nezamysleli nad svojou budúcnosťou do ktorej sa už ich psík nehodí. Pripravil som 10 základných otázok nad ktorými by si sa mal zamyslieť pred tým, ako si zaobstaráš psa:

 

  • Súhlasí so zaobstaraním psa celá domácnosť, prípadne prenajímateľ, ak bývaš v podnájme?

 

  • Si ochotný venovať svojmu psíkovi čas potrebný na prechádzky, hry a výcvik? Pridaj k tomu čas strávený starostlivosťou o zovňajšok, česanie, strihanie, prípadne iné špecifické potreby.

 

  • Si ochotný sa vzdelávať ohľadom výcviku, výchovy, starostlivosti, stravovania a všetkých ostatných potrieb psa?

 

  • Si si vedomý finančnej náročnosti od kúpy psíka cez základné potreby, bežnú starostlivosť, stravu až po nečakané veterinárne úkony?

 

  • Zamyslel si sa čo budeš so psíkom robiť, keď budeš chcieť ísť na dovolenku?

 

  • Máš zabezpečené bývanie, respektíve si si vedomý, že so psíkom sa zháňa podnájom oveľa ťažšie?

 

  • Chceš psíka do bytu? Si pripravený na neustály neporiadok - upratovanie?

 

  • Nemáš ty alebo ostatný členovia rodiny či spolubývajúci alergiu na psa?

 

  • Si už usadený, neplánuješ odísť pracovať do zahraničia?

 

  • Si si vedomý, že psík bude na tebe závislí a si ochotný sa o neho starať v dobrom aj v zlom možno aj 15 rokov?

 

Ak si na VŠETKY otázky odpovedal ÁNO, tak smelo do toho.

 

 

Ak si sa rozhodol, že si prinesieš šteniatko domov, nezabudni sa na to pripraviť. V Brunovom obchodíku máme práve pre teba túto skvelú knihu od nórskej trénerky psov Linn Palmovej o ktorej celosvetovo unávaná kolegyňa Turid Rugaas napísala:

Veľa rokov som si priala knihu o šteňatách, ale aj keď sa takých kníh vydáva veľa, žiadna doposiaľ neodpovedala mojím nárokom na kvalitu. Konečne je tu! Blahoželám Linn k nádhernej knihe, krásnej nielen na pohľad, vďaka pôvabným fotografiám, ale predovšetkým kvôli konkrétnym informáciám a radám, novým poznatkom a novému pohľadu na túto problematiku.

Pre mňa je to jednoznačne kniha roka. Mala by byť povinným čítaním pre všetkých, ktorí majú v pláne kúpiť si šteňa. Pre budúcich aj terajších majiteľov šteniat by mala byť táto kniha prvou voľbou medzi kynologickou literatúrou. Dúfam, že sa u nej pobavíte a zároveň naučíte dôležité a užitočné veci o svojom šteniatku.

V knihe sa dozviete čo robiť a na čo nezabudnúť, keď sa k vám sťahuje šteniatko. Je písaná jednoduchou, zrozumiteľnou formou a nájdete tam veľké množstvo užitočných informácií.

 

Knihu si môžeš kúpiť tu:

 

 

Bruno ti odporúča:

Pes alebo fenka?

5 dôvodov, prečo sú staršie psy úžasné

Výber psa

 

Ak si kladne odpovedal na všetky otázky a chystáš sa zaobstarať si psíka alebo ho už máš, pridaj sa k našej komunite milovníkov psov a zaregistruj sa.  Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Do svojho profilu si môžeš pridať aj svojho psíka a pochváliť sa jeho fotkou. Už teraz sa tešíme že budeš patriť medzi nás - psíčkarov. Tak neváhaj a zaregistruj sa.

 

 

Ak sa ti článok páčil, zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov na:

Reklama
Blog Fórum