Psie exkrementy môžu spôsobiť katastrofu!

Odhaduje sa, že 1 gram psieho odpadu môže obsahovať 23 miliónov fekálnych koliformných baktérií, o ktorých je známe, že spôsobujú kŕče, hnačky, črevné ochorenia a vážne ochorenia obličiek u ľudí. Poďme si o exkrementoch povedať viac:

Psie exkrementy môžu spôsobiť katastrofu!
Zdroj foto:
19267
Reklama

Nekonečná téma - psie exkrementy

 

Buďme úprimní, asi nikto neobľubuje dvíhanie psieho odpadu zo zeme a je to pre nás trochu odpudivé manipulovať s teplým, mäkkým sáčkom, ktoré na nás naše miláčiky nechávajú na dennom poriadku. Aj napriek tomu, ak sú naše ruky bezpečne zabalené v niekoľkých vrstvách viacerých sáčkov. Je to práca, ktorú však znášame, pretože je to správne. Ale, existujú aj závažné problémy so psím odpadom, ktorých by si mal byť každý majiteľ psa vedomý. Bez ohľadu na to, pre akú stravu sa rozhodne.

 

  • Vedeli ste, že agentúra ochrany životného prostredia USA (EPA) klasifikuje psí odpad v rovnakej kategórii ako aj ropné škvrny? Je to vlastne považované za hlavnú znečisťujúcu látku. Citujem webovú stránku EPA: „Odpad domácich zvierat obsahuje baktérie, vírusy a parazity, ktoré môžu ohroziť zdravie ľudí a voľne žijúcich zvierat. Odpad domácich zvierat tiež obsahuje živiny, ktoré podporujú rast buriny a rias (eutrofizácia). Takto znečistená a zelená, eutrofná voda znemožňuje plávanie a rekreáciu, alebo môže byť dokonca zdraviu škodlivá“.

 

  • Psy v len Amerike samy vytvoria viac ako 10 000 000 ton odpadu ročne.

 

  • Odhaduje sa, že 1 gram psieho odpadu môže obsahovať 23 miliónov fekálnych koliformných baktérií, o ktorých je známe, že spôsobujú kŕče, hnačky, črevné ochorenia a vážne ochorenia obličiek u ľudí. Môže taktiež spôsobovať kampylobakteriózu, e. coli, giardiu, parvovirózu, pásomnice, škrkavky, salmonelu či kokcídie. Takže ak nezdvihneš psie hovienko zo zeme, spôsobíš tým, že niektoré z týchto baktérií sa môžu udržiavať v pôde celé roky!

 

  • Psí odpad taktiež kontaminuje vodu, čo je nebezpečné pre ryby a iné voľne žijúce živočíchy.

 

  • Bolo preukázateľné, že 20-30% baktérií v náhodných vzorkách vody pochádzali práve zo psieho odpadu.

 

  • Štúdie vzoriek vzduchu v Clevelande v štáte Ohio, Detroite a Michigane zistili, že 10-50% baktérií vo vzduchu pochádzajú so psích exkrementov.

 

 

Takže keď sa najbližšiu dobu vyberieš so svojim miláčikom na venčenie:

  • Nenechávaj to na niekoho iného. Ak je to tvoj pes, tie hovienka takisto. Narozdiel od všeobecného presvedčenia v niektorých oblastiach, teraz asi sklamem... psia hovienková víla neexistuje!

 

  • Vždy nos so sebou pre istotu najmenej 2 vrecká na exkrementy. Veď vieš, dvakrát meraj a raz strihaj. Nie raz sa stalo, že si to aj Bruno počas prechádzky druhýkrát rozmyslel. Prvý sáčok v čudu, druhý nemám, čo teraz? Poobzerať sa okolo seba a ísť ďalej? NIE! Možno sa v blízkosti nachádza obchod, kde sa dajú sáčky alebo tašky kúpiť, alebo len poprosíte iného psíčkara, ktorý zodpovedne so sebou vždy nosí niekoľko sáčkov. Koniec koncov, nikdy nevieš z ktorého okna na sídlisku na teba striehne unudený, no v tomto smere veľmi ostražitý dôchodca, ktorý hľadá najvhodnejšiu situáciu, aby ti veľmi „slušne“ vysvetlil, že hovienka sa zbierať musia.

 

  • Po tom, čo si svedomito zdvihol hovienka do vrecúška, hoď ich do koša. Nevešaj ich na najbližší krík. Nič nepokazí krásnu prechádzku viac, ako chodníček ozdobený farebnými sáčkami psieho odpadu visiacich na stromoch.

 

  • Ak však zisťuješ, že hovienko tvojho psa býva až príliš veľké, alebo preteká cez malé otvory v sáčku, je to čas na to, aby si možno zvážil zmenu stravy tvojho miláčika. Pokiaľ svojho psa kŕmiš tou správnou stravou, naspäť sa nedostane takmer nič von. A to bude obrovská láskavosť nielen pre teba a tvoju peňaženku, ale aj pre tvojho psa a životné prostredie.

Zdroj: foto

 

U nás v Brunovom obchodíku, tiež myslíme na psíčkarov, ktorí sú svedomití, pocitví a hľadajú alternatívu k psím sáčkom, ktoré sa len tak rýchlo alebo vôbec nerozložia. Máme v ponuke ekologické sáčky, ktoré sa skutočne rozložia, sú veľké a extra pevné. Nahliadni do nášho obchodíka a zamysli sa nad prírodnou katastrofou, ktorú môže spôsobiť práve nezdvihnuté hovienko tvojho psa.

 

 

EKO sáčky 60ks

 

Beco sáčky slúžia na upratovanie po tvojom domácom maznáčikovi a sú zároveň šetrné k životnému prostrediu. Vďaka nášmu rozložiteľnému materiálu sa začnú postupne rozpadávať už hneď po tom, čo ich použiješ. Dokonca aj vnútorný kotúčik je recyklovateľný. Okrem toho sú sáčky extra veľké a pevné, čo ti pomôže vyhnúť sa nepríjemným nehodám.

Toto cestovné balenie obsahuje 4 rolky na ktorých je 60 sáčkov.

A nezabúdaj, iba s BECO si EKO!

 

 

Zásobník na sáčky 

 

Beco Pocket je revolučný ekologický dávkovač na sáčky. Na rozdiel od iných dávkovačov má Beco Pocket jedinečný bungee systém, vďaka ktorému ho možno upevniť na rôznych miestach, od vodítka, kočíka až po vnútro kufra auta. 

Je vyrobený z biologicky odbúrateľného plastu, takže po prvýkrát môže byť dávkovač rovnako ako sáčok v ňom, rovnako šetrný k životnému prostrediu.  

A nezabúdaj, iba s BECO si EKO!

 

 

Ak ťa táto téma zaujala alebo chceš aby si ju uvedomilo viac ľudí, zdieľaj tento článok ďalej:

Reklama
Blog Fórum