Výlet so psom na Katarínku

Tip na výlet so psom. Saška sa tentokrát vybrala na príjemne mrazivú prechádzku so svojou kamoškou Wendy. Spolu navštívili ruiny Kláštora Katarínky.

Výlet so psom na Katarínku
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
4261
Reklama

Tip na výlet so psom:

Výlet na Katarínku

 

 

Naša Saša odporúča všetkým labkám vybehnúť po sviatkoch na prechádzku. A nie na hocijakú. Ale niekam do prírody na čerstvý vzduch, napríklad aj na krásnu Katarínku.

 

výlet so psomFoto: Karolína Dobiašová

Ruiny starobylého kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej (Katarínky) je to pravé orechové pre všetkých chlpáčov a ich páničkov, ktorí si cez vianočný čas dopriali trošku viacej oddychu a leňošenia.

 

Foto: Karolína Dobiašová

Katarínka sa nachádza približne 20km severne od Trnavy a vedú k nej dve nenáročné trasy. Z obce Naháč sa môžeš vybrať po modrej značke, ktorá ťa privedie do cieľa po cca 45 minútach. Ak máš chuť na dlhšiu prechádzku, tá vedie z obce Dechtice a po žltej trase sa na Katarínku dostaneš za 1 hodinu a 20 minút.

 

Foto: Hiking.sk

Kláštor je opradený legendou. Tá vraví, že na tomto mieste sa mladému grófovi a pustovníkovi Jánovi Apponyimu zjavovala svätá Katarína. V tú dobu sa tu nachádzala gotická kaplnka a spolu s cintorínom bolo toto miesto ukryté hlboko v malokarpatských lesoch.

 

 

 

Dnes sú na tomto mieste zachované kostolné ruiny s vežou spolu so zvyškami jedného krídla kláštornej budovy. A zatiaľ čo som sa ja Saška spolu s kamoškou Wendy naháňala na rozľahlých trávnatých (teraz snehom pokrytých) lúkach, naši dvojnožci rozmýšľali, ako by tu bolo v lete skvelé piknikovať.

 

Veríme, že tak ako my, tak aj ty, keď sa ocitneš pri týchto majestátnych ruinách, budeš očarený ich krásou, dôstojnosťou a zvláštnou magickou atmosférou.

Foto: Karolína Dobiašová

V blízkosti kláštora sa tiež nachádza lesná železnička Katarínka, ktorá v minulosti slúžila na zvážanie dreva z lesa. Jazda vláčikom na 600 metrov dlhých kolajách je skvelým zážitkom pre rodiny s deťmi.

Foto: Karolína Dobiašová

Ak sa vyberieš na výlet týmto smerom, nezabudni sa s nami podeliť o tvoju fotku z tohto krásneho miesta.

 

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum