Tip na výlet so psom: Plavecký hrad

Viki, Vici a Classy sa vybrali na perfektný výlet, kam sa so svojím psom môžeš vybrať aj ty. Tentokrát objavovali krásy Plaveckého hradu. Poďme sa spoločne pozrieť ako si výlet užili.

Tip na výlet so psom: Plavecký hrad
Zdroj foto: Ako so psom/Viktória Obetková
9519
Reklama

Tip na výlet so psom: Plavecký hrad

 

Prst na mape ukázal Záhorie. Záhorie mám neskutočne rada, predstavujem si ho ako piesčitú krajinu s rozvoniavajúcimi borovicami. Ale väčšina oblasti patrí vojenským lesom a ako obyčajný smrteľník sa tam nedostanem. A už určite nie so psami na voľno. Jediné turistické trasy vedú z dedín pod Malými Karpatmi. Plavecký hrad mi udrel do očí, nebude to síce túra, ale poďme sa tam pozrieť.

 

 

Naša trasa:

Parkovisko > Plavecký hrad > parkovisko

 

Zaparkovali sme celkom náhodne. Čo najbližšie pod hradom a kde stálo najviac áut laugh. V podstate, keď v dedine nájdete modrú značku a budete po nej pokračovať (chvíľu sa tiahne popri hlavnej ceste a potom odbočí doprava. Stále po asfaltke. Autá zvyknú stávať tesne pod lesom, kde sa asfaltka mení na lesný chodník. Div sa svetu, hneď tam bola informačná tabuľa. Na hrad viedla modrá značka. Hore nám to trvalo približne pol hodinu.

 

 

Hrad je pomerne zachovalý, na niektorých miestach je lešenie. Nedá sa však obísť celý dookola. Ak sme si ho chceli pozrieť, viedli nás skôr jednosmerné cestičky. Z hradu sme pokračovali po modrej, ktorá sa zo začiatku tiahne poza kopec. Pokračovali sme po modrej, kým sa nekrižovala so žltou. Tam sme sa vybrali mimo značený chodník popri potoku. Cesta sa napojí sa na hlavnú cestu Plaveckého Podhradia. Z hlavnej cesty sme už ľahko našli odbočku, kde sme mali zaparkované auto.

Výlet na Plavecký hrad by som zhodnotila ako nenáročný a turisticky atraktívny tip na výlet. Ale smerom od hradu poza kopec, sme nestretli nikoho.

 

 

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

Viktória Obetková
Viktória Obetková
www.akosopsom.sk *Certifikovaný rozhodca Dogfrisbee 2. level *Inštruktor základnej poslušnosti pre mestských psov *Tréner zábavných psích športov *Odborný certifikovaný personál pre medzinárodné výstavy psov
Reklama
Blog Fórum