Tip na výlet so psom: Zrúcanina hradu Hainburg

Malé zahraničie, iba kúsok od Bratislavy. Ak chceš okrem svojho psa vyvetrať aj jeho pet pass, určite sa vyber na tento nenáročný výlet. Piknik na nádvorí a krásne výhľady vám budú odmenou.

Tip na výlet so psom: Zrúcanina hradu Hainburg
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
3498
Reklama

Tip na výlet so psom: Zrúcanina hradu Hainburg

 

Iba kúsok od Bratislavy, doslova pár minút autom, sa nachádza rakúske mestečko Hainburg an der Donau. A nad týmto rakúskym mestečkom sa týči zrúcanina hradu Hainburg, ktorú vidno z cesty už oveľa, oveľa skôr ako sa k nej stihneš priblížiš. Z diaľky sa to možno zdá na dlhú a náročnú prechádzku, skutočnosť je taká, že ide asi o 30 minútovú prechádzku nenáročným terénom, s niekoľkými lavičkami a vyhliadkami po ceste.

zrucanina-hainburg-pes-vyletFoto: Karolína Dobiašová

Na začiatok...

Ak sa vyberieš na výlet autom, odparkuj ho pri miestnych potravinách, pri Penny markete. Hneď nad parkoviskom začína chodník, ktorý spočiatku vedie popri mestských hradbách a múroch. Nemožno ho minúť, chodník ďalej lemuje krásne upravené domčeky domácich, až sa napokon ponorí do lesa. Na tejto trase je super to, že chodník je upravený, kľukatí sa na spevnenom podlaží a sprevádza ho množstvo schodov.

zrucanina-hainburg-pes-vyletFoto: Karolína Dobiašová

Vyššie na zákrutách objavíš priamo na chodníku lavičky, úplne ideálne na oddych s príjemným výhľadom na okolie. Energiu si tu doplníš naozaj rýchlo, a preto sa na nádvorie zrúcaniny dostaneš závratnou rýchlosťou. Toto nádvorie ma osobne očarilo najviac. Nachádza sa na ňom krásna lúka a stromy, ktoré tvoria príjemný tieň. Úplne ideálne na piknik.

zrucanina-hainburg-pes-vyletFoto: Karolína Dobiašová

V hradbách je povinné mať svojho psíka na vodítku, samozrejmosťou je nezanechať po sebe ani svojom psovi odpadky. Ale to je asi úplne samozrejmé. Vstup na hradby je bezplatný, využiť možno toalety, množstvo lavičiek a k dispozícií sú aj informačné tabule o miestnych pamiatkach. Z každej strany hradu si možno vychutnať výhľady, či už na mesto pod tebou, alebo okolitú prírodu.

 

 

zrucanina-hainburg-pes-vyletFoto: Karolína Dobiašová

...a na záver

Toto miesto je čarovné, nie je to masový turistický bod, cesta je nenáročná a hore na zrúcanine si naozaj oddýchneš. Môžeš tu so svojim psom sedieť na hradných múroch, dívať sa do diaľky a len tak hojdať nohami. Aj celé hodiny. Môžeš čítať knihu na deke a hlavou sa opierať o svojho chlpáča. Úplný relax. Alebo môžeš spoznávať históriu a tajné miesta zrúcaniny.

zrucanina-hainburg-pes-vyletFoto: Karolína Dobiašová

Áno, toto miesto je naozaj čarovné.

 

PS: Iba malé upozornenie. Ako na všetkých miestach, kde sa nachádzajú múry a skaly, tak aj tu sa na chodníkoch vyhrievajú jašterice a hady. Boli sme tu už viackrát a vždy sme stretli aspoň jednu užovku. Hoci niektoré kúsky môžu byť vcelku veľké, v skutočnosti sú neškodné a určite sa ťa nechystajú nijakým spôsobom ohroziť. Preto sa k nim prosím, správaj s úctou a rozumom.

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

 

Bruno ti odporúča:

Tip na výlet so psom: Mohyla Milana Rastislava Štefánika

Tip na výlet so psom: Vrch Vápenná (Roštún)

Tip na výlet so psom: Kvačianska dolina

Pláže vhodné pre psíkov v Chorvátsku

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum