Tip na výlet so psom: Kvačianska dolina

Známa Kvačianska dolina a jej sestra Prosiecka dolina sú vychýrenými miestami na turistiku. Zatiaľ čo v Prosieckej sa stretneš s rebríkmi, Kvačiansku dolinu si vychutnajú aj psičkári.

Tip na výlet so psom: Kvačianska dolina
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
12187
1
Reklama

Tip na výlet so psom: Kvačianska dolina

 

Kvačianska dolina sa nachádza v krásnom prostredí Liptova a všetkým turistom ponúka nenáročnú prechádzku s výhľadom či už na skalné útvary, alebo roklinu a v neposlednom rade na malebné Mlyny Oblazy.

tip-vylet-pes-kvacianska-dolina-oblazy-mlyny-mapaZdroj: Hiking.sk

Trasa začína v obci Kvačany, kde môžeš nechať auto na platenom (stráženom) parkovisku za poplatok 2 eurá. K parkovaciemu lístku dostaneš aj mapku doliny s jednotlivými zaujímavými bodmi, na ktorých sa určite oplatí zastaviť. Červená značka vedie od parkoviska až po Mlyny Oblazy, v jednom smere to trvá približne hodinu chôdze.

 

 

 

tip-vylet-pes-kvacianska-dolina-oblazy-mlynyFoto: Karolína Dobiašová

Ako kráčaš dolinou, postupne míňaš vodopád, veľmi zaujímavý skalný útvar Jánošíkovú hlavu, ale tiež fascinujúce vyhliadky s názvom Kobyliny, Veľký či Malý Roháč. Na informačných tabuliach sa okrem iného dozvieš, že Kvačianska dolina je domovom medveďa hnedého. My sme na chodníku stretli stopy rysa.

tip-vylet-pes-kvacianska-dolina-oblazy-mlynyFoto: Karolína Dobiašová

To najkrajšie je ešte len pred tebou

Keď na chodníku zahliadneš drevenú tabuľu s odbočkou na Mlyny Oblazy, určite pokračuj v jej smere. Nenechaj sa odradiť klesaním, miesto, ktoré objavíš naozaj stojí za to. Po chodníku sa dostaneš do rozprávkového prostredia Mlynov. Tu si môžeš oddýchnuť, spraviť si piknik, posedieť na lavičkách, pozrieť si históriu mlynov (vstup do vnútorných priestorov je zadarmo, ak sa ti tu však páči, môžeš prispieť ľubovolnou sumou), alebo si odskočiť k Ráztockému vodopádu.

tip-vylet-pes-kvacianska-dolina-oblazy-mlynyFoto: Karolína Dobiašová

Mlyny Oblazy sú akousi križovatkou. Naspäť do Kvačian sa dostaneš rovnakou trasou, ale môžeš pokračovať aj do malinkej obce Veľké Borové, kde sa nachádza príjemná reštaurácia. Taktiež môžeš pokračovať do Jóbovej ráztoky k ľudovému rezbárovi p. Smutniakovi, alebo pokračovať na Huty.

 

 

 

tip-vylet-pes-kvacianska-dolina-oblazy-mlynyFoto: Karolína Dobiašová

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

Bruno ti odporúča:

Dogtrekking – turistika so psom?

Poznáš geocaching? Ako ho spojiť s pravidelnými prechádzkami so psom?

Prečo psy vrtia chvostom?

Pravda alebo mýtus? Tenisové loptičky poškodzujú zuby tvojho psa

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
@na.tuure
pred 6 rokmi
Ďakujem za tip! Práve sa tam chystám. Nikdy sme tam neboli a bála som sa, že budem musieť psa nosiť po rebríkoch ❤️
Blog Fórum