Tip na výlet so psom: Šútovská dolina

Vyber sa na výlet aj so svojím psom, veď objavovať Šútovskú dolinu môžete spoločne. Prečítaj si o tom, ako výletovali Labky na cestách a či sa im podarilo navštíviť aj Šútovský vodopád. :)

Tip na výlet so psom: Šútovská dolina
Reklama

Tip na výlet so psom: Šútovská dolina

 

 

 

Neviem či poznáš Šútovo a či si počul o Šútovskom vodopáde. Dedina pri Martine je  známa prírodným kúpaliskom v bývalom kameňolome. Voda býva čistá a krásne tyrkysová vďaka štrku a nájdeš tu aj nuda pláž. V lete je tu mega plnka a hlava na hlave, preto sem nechodíme. To už nemôže byť atmosféra... V januári nikde ani nohy. Je výhoda chodiť na výlety v zlom počasí alebo mimo sezóny. Frigo sa chcel okamžite kúpať a naša nová parťáčka Amira by sa určite pridala, preto sme sa veľmi nezdržiavali. Keď pôjdeš okolo, určite sa tu zastav, dajú sa tu odfotiť pekné zábery.

 

Šútovský vodopád nájdeš „nečakane“ v Šútovskej doline. Cesta pomerne jednoduchá, z hlavnej cesty pri Kraľovanoch odbočíš do časti Rieka a určite to nájdeš aj podľa označení. Čaká ťa menšie nestrážené parkovisko, kde za deň zaplatíš 2,50 eur.

 

 

Z parkoviska vedie asflatová cesta k chate Vodopád. Tá bola momentálne zatvorená, asi funguje len cez letnú sezónu. Držíš sa po modrej značke dolinou popri potoku a cesta sa mení na prírodnú, kamenistú a miestami poriadne zľadovatelú. Na naše prekvapenie sme stretli pomerne veľa turistov aj keď počasie nebolo ideálne.

Cesta k vodopádu slúži aj ako náučný chodník s tabuľami o faune a flóre. Šútovská dolina je na vodu poriadne bohatá, voda stekala rôzne v pramienkoch aj po lese. Blízko vstupu do doliny nájdeš aj studničku so živou vodou, ale my sme sa radšej nenapili.

 

typ na výlet so psom, kam so psom, Foto: labkynacestach.sk

 

Aj keď táto turistická trasa nepatrí medzi náročné, príznávam, nezvládli sme dôjsť až k cieľu. Ak čakáš fotku so Šútovským vodopádom, nedočkáš sa. Otočili sme to asi 1 km pred cieľom. Bežným tempom by túra mala trvať asi 1:20 hod. a keď sme si predstavili , že ešte znova toľko cesta naspäť, vzdali sme to. Ale neboli sme jediní!

Si to skús, 2 psy na vodítkách, lebo si v Národnom parku a nemôžeš ich pustiť na voľno, motajú sa, nosia papeky a konáre,  do toho zľadovatelý terén. Bonus-panička, ktorá sa chce fotiť na každej skale. Po doline sme sa motali pekné dve hodiny a boli sme spokojní.

Povzbuď nás a povedz, že aj ty máš načaté túry a nie sme také lemry len my. Je to pekná prechádzka, aj Šútovský vodopád je že vraj krásny (raz tam dorazíme). Takže sa neboj a veselo choď na to. Môžeš nám potom napísať, ako sa ti páčilo.

typ na výlet so psom, šútovská dolina, kam so psomFoto: labkynacestach.sk

 

Aj toto si prečítaj:

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

pes bruno

Páčil sa ti článok? Podpor ho! 

Veronika Mandúchová
Veronika Mandúchová
Som Nika (Veronika Mandúchová), psíčkarka celou svojou bytosťou. Zakladateľka stránky labkynacestach.sk, venujúcej sa možnostiam ubytovania s našimi psími miláčikmi hlavne na Slovensku. Dozvieš sa tu užitočné rady,recenzie dogfriendly podnikov a tipy na výlety so psíkom. Štúdium cestovného ruchu a láska ku psom ma priviedla na myšlienku spojiť tieto dve veci. Psíkom a zvieratkám všeobecne sa snažím pomáhať aj prostredníctvom podpory organizácií a charitatívnych zbierok. Okrem týchto oblastí je mojou záľubou aj živobytím tenis, som certifikovaná tenisová trénerka I.stupňa.
Reklama
Blog Fórum