Tip na výlet so psom: Vrch Vápenná (Roštún)

Čo je na jeseň krajšie ako si pozrieť tú vzácnu hru farieb z úplného vrchu. A keďže neďaleko Bratislavy je najvyšší vrchol Malých Karpát, vybrali sme sa priamo tam.

Tip na výlet so psom: Vrch Vápenná (Roštún)
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
5603
Reklama

Tip na výlet so psom: Vrch Vápenná (Roštún)

 

Vápenná (alebo tiež Roštún) sa týči vo výške 752 m.n.m. Najvyšší vrch Malých Karpát sa nachádza neďaleko obce Sološnica alebo tiež Plaveckého podhradia. Výstup sem sa naozaj oplatí. Keď sa dostaneš až na samotný vrchol, uvidíš pred sebou naozajstnú krásu. Celé Malé Karpaty budeš mať ako na dlani. Žiadne obce, iba čistý les.

vylet-pes-male-karpaty-vapenna-rostunZdroj: hiking.sk

Ako sa sem dostaneš?

Na výber máš z dvoch možných trás. Môžeš štartovať z Plaveckého Podhradia a po celý čas nasledovať žltú turistickú značku, alebo zo Sološnice po zelenej či červenej trase. Rozdiel vo vzdialenosti je v tomto prípade naozaj len minimálny. My sme sa vybrali po zelenej, ktorá po chvíli spojila svoje cesty s červenou značkou a nakoniec aj zo žltou. Niet kam sa stratiť. Všetky cesty vedú na Vápennú. smiley

vylet-pes-male-karpaty-vapenna-rostunFoto: Karolína Dobiašová

V tak krásne počasie, ako sme vystihli my na našom výlete, sa tu premelie naozaj dosť ľudí. Avšak svoje miesto si tu isto nájdeš. Výhľadmi sa tu dá kochať naozaj donekonečna. Toto miesto je čarovné za každého počasia.

 

 

Na jar je chodník na vrchol obkolesený medvedím cesnakom. Je všade a je to nádherný voňavý zážitok. Naopak zima je tu mrazivá. Pri silnom vetre, ktorý tu duje naozaj často, tu príroda maľuje krásne scenérie z námrazy a cencúľov.

vylet-pes-male-karpaty-vapenna-rostunFoto: Karolína Dobiašová

Na vrchu Vápenná sme stretli veľa psích kamošov, ktorých touto cestou pozdravujeme a ďakujeme za zapózovanie pred objektívom. smiley

vylet-pes-male-karpaty-vapenna-rostunFoto: Karolína Dobiašová

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

 

 

Bruno ti odporúča:

Tipy na výlet

Poznáš geocaching? Ako ho spojiť s pravidelnými prechádzkami so psom?

Ako skrotiť psa s množstvom energie navyše?

Dodrž týchto 7 zásad a turistika s tvojím psom nebude nikdy krajšia

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum