Poznáš geocaching? Ako ho spojiť s pravidelnými prechádzkami so psom?

Pohyb, zábava a dobrodružstvo, prečo ho nezdieľať práve so psom? V článku ti tentokrát prezradíme viac o geocachingu.

Poznáš geocaching? Ako ho spojiť s pravidelnými prechádzkami so psom?
Zdroj foto:
7811
Reklama

Geocaching a pes

 

Aj po siedmych rokoch si stále pamätám na svoj prvý geocacherský deň. Neverila som vlastným očiam, ušiam a aj rukám, že po celom svete existujú skrýše, ktoré môžem nájsť len ja. A nikto v okolí nemusí ani len tušiť čo zrovna robím. Ale poporiadku.

 

Čo to ten geocaching vlastne je?

Geocaching je zábava, či určitý druh športu - geo znamená zem a cache znamená skrýša. Sú to teda skrýše na zemi, kdekoľvek, väčšinou na pekných zaujímavých miestach.

 

 

Jediné čo potrebuješ, je mať chuť sa hrať, GPS (napr. aj v telefóne) a prístup na internet. Skrýšu, ktorú nájdeš na určitých súradniciach, väčšinou tvorí krabička a v nej sa nachádza ceruzka, zápisník a maličkosti, ktoré tam ľudia vložili. Tie si môžeš vziať a niečo iné tam vložiť pre ďalších hľadačov. Do zápisníka sa zapíšeš a po príchode domov o tom spravíš na internete zápis, kde sa môžeš s ostatnými podeliť o zážitky pri hľadaní krabičky.

 

A prečo túto príjemnú zábavu spájam s venčením štvornohého miláčika? Dôvodov je hneď niekoľko:

 

  • Výlet za tajomnými skrýšami často znamená pre tvojho miláčika dlhšiu prechádzku ako je tá tradičná.
  • Taktiež to znamená, že budete spolu objavovať nové miesta, také o ktorých si možno ani nepočul že existujú.
  • Prechádzky zrazu nadobudnú nový smer, už nebudú také fádne.
  • Spoznáš nových priateľov. Ale to stále nie je všetko!

 

 

Ak si šikovný, psa dokážeš čiastočne vytrénovať na hľadanie geoskrýše. Vďaka svojmu vyšperkovanému čuchu totižto dokážu objaviť zvýšenú koncentráciu ľudského pachu na mieste, kde sa obvykle nenachádza. Teda napríklad v lese, alebo na lúke. Naša Saša takto už nie raz objavila skrýšu, ktorá nášmu zraku odolávala. Preto je geocaching výborný aj pre lepšie spoznávanie sa s tvojím psím kamošom.

 

Na záver sa chcem ešte spýtať. Poznáš radosť psíka, keď v tvojich rukách zaštrngá obojok a vôdzka? Nauč ho povel „kešky, kešky“ (medzi geocachermi poslovenčený výraz „cache“ teda skrýša) a spoj ho práve s dlhým výletom. Potom len uvidíš, ako veľmi sa chlpáč dokáže na prechádzku tešiť.

 

Ak sa vyberiete hľadať svoje prvé geoskrýše, podeľte sa s nami o fotky úlovkov. Hľadaniu zdar! wink

 

 

Bruno ti odporúča:

Pes liečiteľ - Canisterapia

Áno aj ty sa môžeš venovať OBEDIENCE!

Zahraj sa so svojim psom na schovávačku

2 jednoduché spôsoby ako naučiť psa aport

Je praťahovanie sa so psom o hračku nebezpečné?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum