Áno, aj ty sa môžeš venovať Obedience!

Dokonalá poslušnosť, zohraná dvojica, pes kráčajúci v tesnej blízkosti svojho pána, nespúšťajúc z neho zrak, obdivuhodná ovládateľnosť psa – aj o tomto je Obedience.

Áno, aj ty sa môžeš venovať Obedience!
Zdroj foto:
12831
Reklama

Stále ti nie je jasné, čo obedience je?

 

Obedience, po slovensky – Poslušnosť.

 

Bavíme sa o športe, kde jeden tím tvorí psovod so svojím psom.
Očný kontakt, radosť zo spolupráce a iné typické črty, sprevádzajú túto čoraz viac skloňovanú a čoraz viac obľubovanú aktivitu.

Dvojica musí byť nielen dokonale zladená ale taktiež musí prekonať niekoľko cvikov v určitom poradí. Jedná sa o cviky ako je chôdza pri nohe, privolanie, odloženie, aportovanie a podobne. Na tomto športe je skvelé najmä to, že je jednoducho dostupný pre mnohých majiteľov a ich psov. Nepotrebuješ žiadne špeciálne pomôcky a navyše pretekať môžeš aj s „nepapierovým psom“. Nezáleží teda na tom či máš border kóliu alebo či máš staršieho psíka z útulku.  Trénovať a pretekať môže v obedience skutočne každý.

Jediná podmienka je aby obedience teba a tvojho psa bavila.  A navyše môžeš začať cvičiť už s malým šteniatkom.

 

 

Na pretekoch uvidíš súbor 10 cvikov, ktoré majú presne určené pravidlá. Psy sú rozdelení do 4 tried – OBZ (začiatočníci), OB 1, OB 2 a OB 3 (najvyššia trieda). Požiadavky a náročnosť daných cvikov je ovplyvnená triedou,v ktorej dvojica preteká.

Zaujal ťa tento šport, chceš zlepšiť ovládateľnosť svojho chlpáča alebo len jednoducho hľadáš aktivitu, pri ktorej sa zabavíš a zároveň zamestnáš hlavu vlastnému psovi?

Určite neprehliadni oficiálnu stránku dog-obedience.sk, pokračuj v čítaní na našom blogu a prečítaj si knižku OBEDIENCE, ktorú nájdeš aj v Brunovom obchodíku

 

 

Bruno ti odporúča:

Agility

Psie hry alebo ako si zlepšiť vzťah so psom

Bull športy

Dogtrekking - turistika so psom?

Dock diving - šport, ktorý bude tvoj pes milovať

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti tento článok páčil, zdieľaj ho aj medzi svojich priateľov:

Miroslava Čižmáriková
Miroslava Čižmáriková
Moja láska ku psom ma doviedla až k úspešnému vyštudovaniu odboru kynológia na UVM v Košiciach. Rada pomáham s výcvikom a s výchovou, majiteľom a ich psíkom. Mojim obľúbeným plemenom je kríženec a preto vlastním doma hneď dva kusy. Najlepšie sa cítim na lúke, kde môžem s úsmevom pozorovať naháňajúcich sa, šialených psov. :)
Reklama
Blog Fórum