Dock diving - šport, ktorý bude tvoj pes milovať

Dock diving - skákanie do vody si vyžaduje minimálny tréning, pretože mnoho psov to, čo od neho v tomto prípade chceme vycíti inštinktívne.

Dock diving - šport, ktorý bude tvoj pes milovať
Zdroj foto:
8735
Reklama

Dock diving

 

Dock diving je zábavný a vzrušujúci psí šport, v ktorom psy súťažia v skákaní do najväčšej vzdialenosti od móla do vody. Tento šport prebieha tak, že sa psík rozbehne po móle a skáče do vody. Dĺžka skoku sa meria od móla až po dopad nosu psa. Pri tomto športe majú povolenú aj motiváciu a to väčšinou vo forme aportu. Existuje však niekoľko rôznych variant dock divingu. Jednou je práve hore opisujúca, kde sa meria dĺžka doskoku, zatiaľ čo iná varianta je, aby pes chytil predmet ktorý mu bude hodený do vody.

Tento šport vyžaduje minimálny tréning, pretože mnoho psov to, čo od neho v tomto prípade chceme vycíti inštinktívne.

Súťaže v psích vodních športoch sa na Slovensku zatiaľ nekonajú, no v Čechách je známa Water Dog Contest, ktorá sa koná už niekoľko ročníkov. Súťaží sa v rôznych disciplínach ako sú:

Splashdogs – skok do diaľky do vody,

Scubadogs – potápanie sa za predmetom, ktorý musí psík vyloviť na breh,

Drawdogs – disciplína lovu aportov na čas.

Dock diving je šport vhodný pre všetky plemená a krížence bez rozdielu, stačí že milujú vodu a vedia plávať

 

Bruno ti odporúča:

Miluje tvoj pes plávanie?

Dogtrekking - turistika so psom?

2 jednoduché spôsoby ako naučiť psa aport

 

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti tento článok páčil, zdieľaj ho aj medzi svojich priateľov:

Reklama
Blog Fórum