Miluje tvoj pes plávanie?

Plávanie je jedna z najlepších foriem pohybu, ktoré môže pes vykonávať. Pretože nezaťažuje kĺby a pritom má stále výhody aeróbneho cvičenia. Niektoré psie športy ako je splashdogs (čo je skákanie do vody do diaľky) alebo scubadogs (potápanie do hĺbky)

Miluje tvoj pes plávanie?
Zdroj foto:
8855
Reklama

Psy a plávanie

 

Plávanie je jedna z najlepších foriem pohybu, ktoré môže pes vykonávať. Pretože nezaťažuje kĺby, a pritom má stále výhody aeróbneho cvičenia.  Niektoré psie športy ako je splashdogs (čo je skákanie do vody do diaľky) alebo scubadogs (potápanie do hĺbky pre aport)  psy jednoducho milujú a robia ich šťastnými. Veď predsa unavený pes je šťastný pes!

Plávanie je ideálne pre starších psov alebo pre takých ktorí sa zotavujú po operácii, alebo majú problémy s kĺbmi. Práca s tvojim psom pri plávaní sa najlepšie vykonáva pod dohľadom hydroterapeuta, ktorý ti môže pomôcť vybudovať vytrvalosť  psa a poradí, aký typ vodného športu je pre neho najvhodnejší.

 

 

 

 

Rady pre psích plavcov  „začiatočníkov“:

  • Ak sa tvoj pes bojí ísť do vody, podpor ho tým, že pôjdeš tiež. Alebo ho skús motivovať jeho obľúbenou hračkou, ktorú mu do vody hodíš. Je to výborný spôsob ako ´´bojka´´ priviesť k plávaniu. A užijete si spolu kopec zábavy.
  • Možno zo začiatku budeš musieť svojho psa vo vode držať, aby získal sebadôveru. No neskôr môžeš prejsť k povzbudzovaniu aby plával sám.
  • Psy s hlbokým hrudníkom, ako boxeri alebo s krátkym nosom, ako buldoci, môžu mať vo vode problémy a mali by plávať so záchrannou vestou, aby mali vo vode podporu.

 

Zdroj: positively, pixabay

 

 

Bruno Ti odporúča tieto články:

Dock Diving - šport, ktorý bude tvoj pes milovať

Psy a letné horúčavy

Pes - úpal, prehriatie organizmu

 

Aj tvoj pes miluje plávanie? Robíte nejaké psie vodné športy? Pochváľ sa s nimi v diskusii!

Pridaj sa k nám! Zaregistruj sa do našej komunity milovníkov a obdivovateľov psov, zapájaj sa do našich súťaží a buď vždy v obraze. REGISTRÁCIA TU!

Ak sa ti tento článok páčil, zdieľaj ho aj medzi svojich priateľov:

Reklama
Blog Fórum